Νυχτερινό χτύπημα των Κούρδων - Έπληξε θανάσιμα τουρκόφιλους μισθοφόρους



Οι Κούρδοι του SDF αποδεικνύονται πολύ ικανοί μαχητές

Στις 28 Μαρ 2021 στην επαρχία Al-Hasakah, το Παρατηρητήριο της Συρίας για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (SOHR) τεκμηρίωσε τον θάνατο πέντε τουρκόφιλων μισθοφόρων και τον τραυματισμό τριών άλλων σε μια επιχείρηση διείσδυσης από τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στο Ρας Αλ-Αιν (Sere Kaniye).

Σύμφωνα με πηγές του SOHR, μαχητές του SDF χθες το βράδυ διείσδυσαν αθόρυβα μέσα από τις προκεχωρημένες θέσεις των  τουρκόφιλων μισθοφόρων φατριών στο Um Al-Manajeer και "φύτεψαν εκρηκτικά" σε μία από αυτές τις θέσεις, στη συνέχεια αποσύρθηκαν πριν από την έκρηξη αυτών την οποία πραγματοποίησαν από απόσταση.

Από τα παραπάνω διαφαίνεται ότι ο "πόλεμος φθοράς" στη Συρία συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Μπορεί να μην υπάρχουν μεσαίας ή μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις στην περιοχή, ωστόσο οι αψιμαχίες στο Πρόσθιο όριο τοποθεσίας (ΠΟΤ) μεταξύ των αντιμαχόμενων είναι συνεχής.

Οι Κούρδοι του SDF αποδεικνύονται ικανοί μαχητές οι οποίοι πλέον με την στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ ανα μένεται να επαυξήσουν περαιτέρω την μαχητική ισχύ τους.

Παρά τα όσα διατυμπανίζει η Τουρκία και τις απειλές της κατά του SDF εκτίμηση είναι ότι δεν θα αποτολμήσει να διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση εναντίον τους, αφού πλέον αυτοί τυγχάνουν της προστασίας των ΗΠΑ

Ο Μπάϊντεν δεν θα εγκαταλείψει τους Κούρδους του SDF, ούτε θα επιτρέψει χερσαία επίθεση της Τουρκίας σε βάρος τους. 

Η περιοχή του ΒΔ Ιράν, του Β. Ιράκ, της ΒΑ Συρίας και της ΝΑ Τουρκίας, δηλαδή η γεωγραφική περιοχή όπου κατοικείται από Κουρδικούς πληθυσμούς του Ιράν, του Ιράκ, της Συρίας και της Τουρκίας, έχει αποκτήσει  τρομερή γεωπολιτική αξία για τις ΗΠΑ, αφού όλοι οι σιδηροδρομικοί και οδικοί άξονες που ξεκινούν από την Κίνα και εξυπηρετούν το μεγαλεπήβολο σχέδιο της  " ο δρόμος του μεταξιού" περνούν υποχρεωτικά μέσα από τις παραπάνω Κουρδικές περιοχές.