Βρέχει "φωτιά και ατσάλι" στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας: Ρωσική πρόβα πολέμου για "Total War"



Σε πλήρη πολεμική ετοιμότητα τέθηκε η Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια της Ρωσίας με Ζώνη Ευθύνης το Ντονέτσκ και την Κριμαία. Xαρακτηριστικό της κατάστασης είναι πως Ρώσοι στρατιωτικοί, ειδικοί και αναλυτές μιλούν πλέον ανοιχτά σε ρωσικά ΜΜΕ για τον πόλεμο που έρχεται.

Στο Krasnodar το πυροβολικό προχώρησε σε μεγάλες ασκήσεις προσομοίωσης απόκρουσης εχθρού, και όχι μόνο.

Οι Ρώσοι κτύπησαν με ότι διαθέτει το οπλοστάσιο τους ΠΕΠ Grad-M, Uragan, 152-Msta-S, 122-mm Gvozdika, Msta-B, και 82-mm “Tray”. UAV Orlan-10 περιπολούσαν και μετέδιδαν συντεταγμένες στο πυροβολικό. Περίπου 300 μονάδες οπλικών συστημάτων έλαβαν μέρος στην άσκηση.

Ταυτόχρονα σε εξέλιξη βρίσκεται η “Aviadarts-2021”. Μαχητικά Su-34 , Su-24, MiG-29SMT και Su-30SM μαζί με ελικόπτερα Ka-52 Alligator, Mi-28 Night Hunter, Mi-35 με Mi-8 πήραν μέρος σε μια τεράστια αεροπορική άσκηση – πρόβα πολέμου.

Τί ανέφερε Ρώσος ειδικός για το σενάριο πολέμου με την Ουκρανία
O Oleksiy Valyuzhenich περιέγραψε το σενάριο ολοκληρωτικού πολέμου και μαζικής επίθεσης του ουκρανικού Στρατού στο Ντονμπάς.

“Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις θα ξεκινήσουν με αεροπορικές επιδρομές με drones. Ο ουκρανικός Στρατός θα προσπαθήσει να καταστρέψει την αεράμυνα του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ. Τότε μεγάλοι σχηματισμοί τεθωρακισμένων θα επιτεθούν σε συνδυασμό με αεροπορική υποστήριξη

Εχουμε οπτικοακουστικό υλικό με την μεταφορά ουκρανικών αρμάτων και ΤΟΜΠ στο μέτωπο. Σε αυτό το στάδιο ο ουκρανικός Στρατός θα μετασταθμεύσει drones και uav πιο κοντά στην γραμμή επαφής

Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση για “rotation” στρατευμάτων αλλά για ενίσχυση της γραμμής του μετώπου μαζί με α/α συστήματα”.

“Γνωρίζουμε τα σχέδια των Ουκρανών”
O Ρώσος πολιτικός επιστήμονας Sergei Markov μίλησε για την κατάσταση στο Ντονμπάς και για την επικείμενη σύγκρουση.

Γνωρίζουμε ότι υπάρχει κλιμάκωση, ξεκάθαρη κλιμάκωση. Σφυροκοπούν μέχρι και σπίτια στο Ντονέτσκ πράγμα που δεν συνέβαινε μέχρι τώρα.

Πριν 3 εβδομάδες έλαβε χώρα μια μεγάλη επιχείρηση για την μεταφορά βαρύ οπλισμού των ουκρανικών ΕΔ προς τα σύνορα με Ντονέτσκ και Λουχάνσκ.

Επιπλέον έλαβε χώρα συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας και Άμυνας στο προεδρικό Μέγαρο της Ουκρανίας. Μάθαμε ότι το Κίεβο ετοιμάζει “Σχέδιο Β”. Όλοι πιστεύουν πως αυτό το σχέδιο Β είναι η επανέναρξη των εχθροπραξιών.

Παράλληλα το Κίεβο διέκοψε τις συναντήσεις της Ομάδας Επαφής για την εφαρμογή των συμφωνιών του Μίνσκ. Η Μόσχα τόνισε σε όλους τους τόνους πως αν το Κίεβο περάσει την κόκκινη γραμμή, θα οδηγήσει τον λαό σε καταστροφικές συνέπειες.

Επίσης γνωρίζουμε ότι έχουν δοθεί διαταγές στα στρατεύματα του Ντονέτσκ και Λουχάνσκ, για πρώτη φορά να το σημειώσουμε αυτό, να απαντούν εναντίον θέσεων του ουκρανικού Στρατού με πλήρη ισχύ. Μέχρι τώρα τους είχε απαγορευτεί κάτι τέτοιο.

Η Μόσχα έχει στείλει σήμα ότι θα βοηθήσει το Ντονέτσκ με όλους τους δυνατούς τρόπους. Συμβατικούς φυσικά. Αλλά με ότι χρειάζεται. Πρόκειται για την πιο σκληρή θέση της Μόσχας εναντίον της Δύσης εδώ και πολύ καιρό

Το κοινοβούλιο του Κίεβου πέρασε με την διαδικασία του κατεπείγοντος, το σχέδιο Νόμου Νο 3553 για “έκτακτες καταστάσεις”. Αφορά αλλαγές στην στρατολόγηση και είναι η νομική βάση για γενική και μερική στρατιωτική κινητοποίηση.

Πρόσφατα ο Vladimir Zelensky είπε ότι “και οι γυναίκες και οι άντρες θα είναι στο μέτωπο μαζί”. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας δεν αστειευόταν.

Μην ξεχνάτε ότι αντιπροσωπεία των Βρετανικών ΕΔ επισκέφτηκαν την Ουκρανία και επιθεώρησαν τις ΕΔ κοντά στο Ντονμπάς. Το ανακοίνωσαν άλλωστε και επίσημα. Ενημερώθηκαν για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και αξιολόγησαν την αποτελεσματικότητα και την εκπαίδευση των ΕΔ της Ουκρανίας στο πλαίσιο του σχεδίου ORBITAL.

Αργότερα επισκέφτηκαν το Κοινό Κέντρο Στρατιωτικής-πολιτικής Συνεργασίας στο Kramatorsk.