Οι Γάλλοι έκαναν… ντου σε πλοίο στο λιμάνι της Σμύρνης

Οι Γάλλοι έκαναν… ντου σε πλοίο στο λιμάνι της ΣμύρνηςΟι Γάλλοι έκαναν… ντου σε πλοίο στο λιμάνι της Σμύρνης – Στην ανάρτηση που έκαναν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Γαλλίας, ανακοινώθηκε ότι πραγματοποιήθηκε επιχείρηση σε πλοίο αγκυροβολημένο στη Σμύρνη που έπλευε προς τη Λιβύη.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μοιράστηκαν οι γαλλικές στρατιωτικές πηγές, πραγματοποιήθηκε έρευνα σε πλοίο αγκυροβολημένο από τη Σμύρνη στο πλαίσιο της Επιχείρησης Irene.

Στην ανάρτηση στο λογαριασμό των γαλλικών ενόπλων δυνάμεων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρεται ότι «στο πλαίσιο της επιχείρησης Ειρήνη, πραγματοποιήθηκε έρευνα στο φορτηγό πλοίο με σημαία του Παναμά αγκυροβολημένο στη Σμύρνη, προκειμένου να ελεγχθεί το εμπάργκο όπλων εναντίον της Λιβύης».

Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, το πλοίο, το οποίο φέρεται να μεταφέρει υλικό ανθρωπιστικής βοήθειας ROSELINA-A, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στην Κωνσταντινούπολη, σταμάτησε από το γερμανικό προσωπικό της φρεγάτας του Αμβούργου «και οι Γερμανοί στρατιώτες έκαναν έρευνα στο πλοίο με το ΖΟΡΙ», τονίζει το τουρκικό yenakit.com.tr.

H επιχείρηση Irene δεν είναι αποδεκτή από την Τουρκία.

Νωρίτερα, ότι 60 μαχητικά στοχεύουν ταυτόχρονα την Τουρκία υποστηρίζει με άρθρο της η τουρκική Milliyet, ενώ ιδιαίτερα βαρύτητα δίνουν οι Τούρκοι στα ισραηλινά F-35 που βρίσκονται στην Κύπρο.

Πρόκειται, σύμφωνα με τους Τούρκους για την μεγαλύτερη άσκηση στην ιστορία που διοργανώνουν Κύπρος και Ισραήλ, με στόχο όπως σημειώνουν, «τον εκφοβισμό της Τουρκίας.

Στην Κύπρο σταθμεύουν πολεμικά αεροπλάνα, στρατιώτες του ναυτικού και των ειδικών δυνάμεων, ενώ το Ισραήλ έφερε τα αεροσκάφη του, συμπεριλαμβανομένων των F-35, στο νησί για την άσκηση Onisilos-Gedeon 2021, τονίζουν οι Τούρκοι.

Μάλιστα η Milliyet δημοσιεύει φωτογραφίες των ισραηλινών F-35, τονίζοντας πως τα συγκεκριμένα αεροσκάφη «πέτυχαν τους στόχους τους από υψηλό και χαμηλό ύψος»΄

«Υπήρχαν επίσης εντυπωσιακές λεπτομέρειες από το ρωσικό πυραυλικό σύστημα 9K37M Buk της Νότιας Κύπρου. Τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι ο ισραηλινός στρατός θα ξεκινήσει επίσης ασκήσεις στην Κύπρο αυτό το καλοκαίρι», σημειώνεται.