Ο Ακάρ ανοίγει όλα τα μέτωπα: Λιβύη, Αζερμπαϊτζάν, Αφγανιστάν, Κοσσυφοπέδιο, Σουδάν και Κουρδιστάν



Ο Χουλουσί Ακάρ, υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας, δήλωσε την Κυριακή ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα συνεχίσουν τον «αγώνα» εντός και εκτός της Τουρκίας, ειδικά στη Λιβύη, το Αζερμπαϊτζάν, το Αφγανιστάν, το Κοσσυφοπέδιο και το Σουδάν.
 
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο Sputnik, ο Χουλουσί Ακάρ είπε σε ομιλία του, κατά την επίσκεψή του σε τουρκικό στρατόπεδο στο βόρειο Ιράκ:

«Τα δικαιώματά μας και τα συμφέροντά μας από τη μία πλευρά, και θα υποστηρίξουμε τους φίλους και τους αδελφούς μας στα δίκαια αιτήματά τους από την άλλη».

Ο Χουλουσί Ακάρ διαμήνυσε ότι οι Τούρκοι δεν πρόκειται να φύγουν από το ιρακινό Κουρδιστάν εάν δεν εξουδετερωθεί και ο τελευταίος Κούρδος αντάρτης του PKK.

«Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τους Κουρδούς αδελφούς ή τους πολίτες μας με κανέναν τρόπο.

»Ο μόνος μας στόχος είναι να τερματίσουμε την τρομοκρατία, να εξουδετερώσουμε τον τελευταίο τρομοκράτη.

»Επομένως, δεν θα ξεχάσουμε ότι οι Τούρκοι, οι Κούρδοι και οι Άραβες είναι όλοι αδελφοί και αδελφές, και καθένας από αυτούς είναι πολίτης πρώτης κατηγορίας της Τουρκικής Δημοκρατίας», είπε, σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας και συνέχισε αναφερόμενος στον «δίκαιο αγώνα» του τουρκικού στρατού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό:

«Κάνουμε αυτόν τον αγώνα στο Αζερμπαϊτζάν, τη Λιβύη, το Αφγανιστάν, το Κοσσυφοπέδιο και το Σουδάν και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

»Θα προστατεύσουμε και θα παρακολουθούμε τα δικά μας δικαιώματα και τα συμφέροντα, και θα τα υποστηρίξουμε τον δίκαιο σκοπό των φίλων και των αδελφών μας.

»Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε και να παρακολουθούμε μέχρι το τέλος χωρίς να κάνουμε ένα βήμα πίσω».

Δίνει η Τουρκία κάποιον αγώνα στο Κοσσυφοπέδιο και στο Σουδάν; Μήπως πρέπει κάτι να περιμένουμε σε αυτές τις περιοχές;

Θα συνεχίσει να δίνει ποιον ακριβώς δίκαιο αγώνα στο Αφγανιστάν, ενώ ξεκίνησε από την Πρωτομαγιά η αποχώρηση των ΝΑΤΟϊκών δυνάμεων από τη χώρα;

Τι θέλει να πει ο Χουλουσί Ακάρ; Μπουρδολογεί ή του «φεύγουν λόγια» σχετικά με τους νέους σχεδιασμούς του νεο-οθωμανισμού;

Επισημαίνουμε ότι το Κοσσυφοπέδιο ή Κόσοβο βρίσκεται στα Δυτ. Βαλκάνια σε περίπτωση που η Τουρκία σκοπεύει να του βάλει φωτιά…