Σοβαρή κλιμάκωση-'Κεραυνοί'' Νετανιάχου κατά Τούρκων: ''Εσείς ξεσηκώσατε την Χαμάς''

Σοβαρή κλιμάκωση-'Κεραυνοί'' Νετανιάχου κατά Τούρκων: ''Εσείς ξεσηκώσατε την Χαμάς''Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο γιος του Νετανιάχου, καθώς κατηγόρησε ευθέως την Τουρκία για την εμπλοκή της, στις συγκρούσης των τελευταίων ημερών.  

''Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η τουρκική κυβέρνηση το οργανώνει και το χρηματοδοτεί αυτό! Το NATO πρέπει να τελειώσει αυτήν την τρομοκρατική, αντισημιτική δικτατορία!'

Πρόκειται για μία σημαντική παρέμβαση, καθώς ο γιος του Νετανιάχου, προαλείφεται για διάδοχος του πατέρα του στο κόμμα Λικούντ.  

Σίγουρα βέβαια, ο πατέρας του, του έδωσε το ''πράσινο φως'' για την συγκεκριμένη ανάρτηση και αυτό έχει τεράστια σημασία!

Πολίτες στα καταφύγια-''Μπλόκο'' ΗΠΑ στον ΟΗΕ 
 
Τατυτόχρονα, σε βίντεο που κυκλοφορούν, πολίτες σπεύδουν στα καταφύγια εξαιτίας της πυραυλικής επίθεσης των ταξιαρχιών του Αλ-Κασάμ της Hamas, κοντά στον πυρηνικό αντιδραστήρα στο Negev. 

Tην ίδια στιγμή, το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ήθελα να συζητήσει για την κατάσταση στο Ισραήλ. Το Συμβούλιο έλαβε ενημέρωση σχετικά με την κλιμακούμενη ένταση και τις πρόσφατες εξελίξεις στην Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ ήθελε να κάνει μια κοινή δήλωση, ανησυχώντας βαθιά για την ένταση στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και ζητώντας την άμεση διακοπή της σύγκρουσης, αλλά οι ΗΠΑ ''μπλόκαραν'' κάθε συζήτηση.
 
Διπλωματικές πηγές ανέφεραν ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπλόκαραν τη δήλωση με την αιτιολογία ότι η δήλωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν θα βοηθήσει στην μείωση των εντάσεων.

Τουρκία κατά ΗΠΑ
 
Η Τουρκία κατηγορεί τις ΗΠΑ για το χαρακτηρισμό των ισραηλινών επιθέσεων ως «αυτοάμυνα». Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής επικοινωνιών της Τουρκίας, επέκρινε τις ΗΠΑ νωρίς την Τετάρτη, επειδή ανέφεραν τις ισραηλινές επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων ως πράξεις αυτοάμυνας.

"Σφαγή αμάχων. Αναγκάζουν τους Παλαιστινίους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Επίθεση σε τζαμιά. Δολοφονία αθώων παιδιών. Από πότε θεωρούνται αυτοάμυνα όλες αυτές οι φρικαλεότητες;" έγραψε ο Fahrettin Altun.

"Οι ΗΠΑ δεν έχουν καμία αντίδραση σε αυτές τις σφαγές και τρομοκρατικές πράξεις;"  είπε και συνέχισε λέγοντας:

"Οι εντάσεις έχουν αυξηθεί έντονα στη συνοικία Sheikh Jarrah της Ανατολικής Ιερουσαλήμ από την περασμένη εβδομάδα, όταν ένα ισραηλινό δικαστήριο διέταξε την έξωση παλαιστινιακών οικογενειών, η οποία αργότερα καθυστέρησε. Οι Παλαιστίνιοι που διαμαρτύρονται για αλληλεγγύη προς τους κατοίκους του Σέιχ Τζαράχ έχουν στοχοποιηθεί από ισραηλινές δυνάμεις.

Η κλιμάκωση είχε ως αποτέλεσμα αεροπορικές επιδρομές από το Ισραήλ στη Γάζα, η οποία έχει αφήσει πολλούς ανθρώπους νεκρούς και εκατοντάδες άλλους τραυματίστηκαν.

Το Ισραήλ κατέλαβε την Ανατολική Ιερουσαλήμ κατά τη διάρκεια του Αραβο-Ισραηλινού πολέμου του 1967 και προσάρτησε ολόκληρη την πόλη το 1980 - μια κίνηση που δεν έχει αναγνωριστεί ποτέ από τη διεθνή κοινότητα."

Βέβαια για τα τυφλά κτυπήματα με ρουκέτες, αντιαρματικούς πυραύλους, εμπρηστικά μπαλόνια, της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς κατά Ισραηλινών πολιτών με αποτέλεσμα την δολοφονία αθώων Ισραηλινών πολιτών και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων, την καταστροφή σπιτιών, αυτοκινήτων και περιουσιακών τους στοιχείων, ούτε λόγος για τους Τούρκους.
 
Οι ζωές των Ισραηλινών πολιτών φαίνεται ότι δεν έχουν καμία αξία για τους Τούρκους και τον Ερντογάν, αφού δεν μνημονεύονται καν.

Και πως να έχουν άλλωστε, αφού η Τουρκία έδωσε στέγη, γραφεία και πολλά άλλα στα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς. Η τουρκική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!