Τραγωδία στην Ηλεία: Αυτά είναι τα θύματα του δυστυχήματος



Πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους στην Χαριά Πύργου

Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε στη Χαριά Πύργου το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν ιδιωτικό αεροσκάφος που είχε ξεκινήσει την πτήση του από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου με δυο επιβαίνοντες, για άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια έπεσε σε κατοικημένη περιοχή.

Το μονοκινητήριο αεροσκάφος τυλίχθηκε στις φλόγες με αποτέλεσμα οι δυο επιβαίνοντες να εντοπισθούν νεκροί. Πρόκειται για δύο άντρες, ο κυβερνήτης του από την Αμαλιάδα καταγόμενος ενώ ο έτερος επιβαίνοντας από το Μεσολόγγι.

Ο ιδιοκτήτης του αεροσκάφους και πιλότος ήταν δάσκαλος από την Αμαλιάδα, παντρεμένος με δύο παιδιά. Ο συνεπιβάτης του ήταν ο 58χρονος Κώστας Καλογερογιάννης, κάτοικος της πόλης του Μεσολογγίου ο οποίος είχε μεγάλη αγάπη για τα αεροπλάνα και μάλιστα είχε σκοπό το επόμενο χρονικό διάστημα να αγοράσει δικό του.

Ήταν ενεργότατο μέλος της ΕΟΕΔ Μεσολογγίου και είχε μάλιστα συνδράμει στην καταστροφική πυρκαγιά στο Μάτι το 2018 καθώς και σε πλήθος εθελοντικών αποστολών.

Υπενθυμίζεται ότι το σημείο πτώσης τoυ αεροσκάφους απέχει ελάχιστα από το σπίτι του ενός εκ των δύο θυμάτων. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες το αεροπλάνο πετούσε χαμηλά και έβγαζε καπνούς, ενώ κατά την πτώση του ακούστηκε μια έκρηξη και στη συνέχεια μια δεύτερη.

Στο σημείο σπεύδουν και άνδρες της Αστυνομίας που παίρνουν καταθέσεις από τους τρομοκρατημένους κατοίκους, σε μια προσπάθεια να εξακριβώσουν πώς συνέβη το δυστύχημα.