«Θα φάτε μπουνιά στη μύτη»: Ρωσικές απειλές σε όποιον «παραβιάσει σύνορα» στη Μαύρη Θάλασσα



Οι «προβοκάτορες» οι οποίοι «παίζουν παιχνίδια» στη Μαύρη Θάλασσα διακινδυνεύουν να «φάνε μπουνιά στη μύτη», σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας.

Οι «προβοκάτορες» που παίζουν «παιχνίδια» στη Μαύρη Θάλασσα διακινδυνεύουν να «φάνε μπουνιά στη μύτη» προειδοποίησε ο Σεργκέι Ριαμπκόφ, αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, ο οποίος ζήτησε τα ξένα πλοία να σέβονται τα σύνορα της χώρας, διαφορετικά θα υπάρξουν συνέπειες.

Μιλώντας σε ρωσικό ΜΜΕ την Τρίτη, ο Ριάμπκοφ αναφέρθηκε στο περιστατικό τον προηγούμενο μήνα με το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Defender, που, σύμφωνα με τη Μόσχα, παραβίασε τα ρωσικά θαλάσσια σύνορα κοντά στην Κριμαία. Υπενθυμίζεται πως η Ρωσία έχει προσαρτήσει την Κριμαία, ωστόσο το Κίεβο και το μεγαλύτερο μέρος της διεθνούς κοινότητας συνεχίζουν να τη θεωρούν τμήμα της Ουκρανίας.

Όπως είπε ο Ριαμπκόφ, η Μαύρη Θάλασσα δεν είναι μέρος όπου «επιτρέπονται παιχνίδια», σημειώνοντας πως τέτοιες ενέργειες αυξάνουν τον κίνδυνο σύγκρουσης στην περιοχή.

«Η ουσία του προβλήματος είναι η επιθυμία της Βρετανίας και, φυσικά, των ΗΠΑ, να ικανοποιήσουν το Κίεβο…οι προβοκάτορες πρέπει να αντιμετωπίζονται ευθέως και αντικειμενικά» είπε. «Πρέπει να τους εξηγηθεί γιατί, την επόμενη φορά, θα είναι καλύτερο να αφήσουν τις προκλήσεις τους κατά μέρος και να μην έρθουν εδώ, γιατί θα φάνε μπουνιά στη μύτη».

Στο περιστατικό, που έλαβε χώρα στις 23 Ιουνίου, αναφέρθηκε και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρόσφατα, ο οποίος έκανε λόγο για μια πρόκληση με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, Ωστόσο πρόσθεσε πως δεν θεωρούσε ότι ο κόσμος είναι στα πρόθυρα του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου, υποστηρίζοντας πως δεν θα ξεσπούσε μεγάλης κλίμακας σύγκρουση ακόμα και οι ρωσικές δυνάμεις είχαν βυθίσει το πλοίο.

Με πληροφορίες από RT