Οι υβριδικές απειλές της Τουρκίας-Η απάντηση της Ελλάδας!



Η ηγεσία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), οργάνωσε ένα σεμινάριο για τις υβριδικές απειλές και τα χαρακτηριστικά της.

Ελληνοτουρκικά: Η Γαλλία τα αλλάζει όλα και δίνει τις Gowind για πλοία ενδιάμεσης λύσης;, όπως έχουμε γράψει.

Σε άλλα νέα η ηγεσία της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ), της ελίτ των Ειδικών Δυνάμεων, που υπάγεται απευθείας στον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, οργάνωσε ένα σεμινάριο τριών ημερών με τίτλο «Αντιμετώπισης Υβριδικών Απειλών».

Στο οποίο υπήρχε η η συνδρομή της κινητής εκπαιδευτικής ομάδας του του NATO Special Operations School (NSOS).

Έλαβε χώρα στην Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων, από τις 6 ως τις 8 Ιουλίου. Πέρα από το προσωπικό όλων των ενόπλων δυνάμεων, σ’ αυτό ακόμη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς και των Υπουργείων Εξωτερικών, Προστασίας του Πολίτη, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δικαιοσύνης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και Εσωτερικών.

Σκοπός του ήταν να γίνει κατανοητή η υβριδική απειλή και τα χαρακτηριστικά της, σε ολιστικό πλαίσιο. Όπως και η αντιμετώπιση της με την συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων.

Στην έναρξη του σεμιναρίου, απηύθυνε χαιρετισμό ο Διοικητής της ΔΕΠ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και εν συνεχεία το λόγο έλαβε ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος.

Ο κ. Μπαλωμένος που θεωρείται ειδικός στην γνώση της υβριδικής απειλής, ανέπτυξε για περίπου 45 λεπτά, τις μορφές που μπορεί να πάρει και τις απειλές του. Ενώ χρησιμοποίησε ως παράδειγμα τα γεγονότα στον Έβρο με την Τουρκία.