Έξαλλοι οι Τούρκοι – Άραβες τουρίστες φυσούσαν τη μύτη τους με τουρκικές λίρεςΈξαλλοι οι Τούρκοι μετά την δημοσίοποίηση βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σύμφωνα με το οποίο Άραβες τουρίστες έχουν κάνει μόδα να… φυσούν τη μύτη τους με τουρκικές λίρες.

Οι Άραβες τουρίστες βιντεοσκοοπύσαν τους εαυτούς τους ενώ φυσούσαν τις μύτες τους με τα χρήματα που πήραν για να πληρώσουν το λογαριασμό σε τουρκικό εστιατόριο.

Το βίντεο των τουριστών έχει κάνει μεγάλη αίσθηση στην Τουρκία, με τους Τούρκους να θεωρούν πως είναι προσβολή για την χώρα η συγκεκριμένη πράξη των τουριστών.

Μάλιστα, μεγάλος αριθμός Τούρκων χρηστών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ζήτησε την σύλληψη των συγκεκριμένων τουριστών.

Το… χάλι της τουρκικής οικονομίας δεν έχει περάσει απαρατήρητο από τους Άραβες, οι σχέσεις των οποίων με την Τουρκία (σ.σ. εκτός του Κατάρ) δεν είναι και οι καλύτερες.

Την ίδια ώρα, παρά τα… χάλια της τουρκικής οικονομίας, οι Τούρκοι αρμόδιοι σε συνέδριο που διοργανώθηκε από την STM ThinkTech, την πρώτη δεξαμενή σκέψης στην Τουρκία, που ασχολείται με τα «Αυτόνομα συστήματα ως πολλαπλασιαστή δυνάμεων», υποστηρίζουν ότι έρχονται τα drones που θα επιτίθενται σε κοπάδι.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV), τα μη επανδρωμένα θαλάσσια οχήματα (IDA), τα μη επανδρωμένα χερσαία οχήματα (UGA), η τεχνολογία σμήνων μη επανδρωμένων συστημάτων, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο στα μη επανδρωμένα συστήματα και ο ηλεκτρονικός πόλεμος.

Υπογραμμίστηκε, σύμφωνα με το defenceandtechnology.com, ότι τα αυτόνομα συστήματα χρησιμοποιούνται όλο και πιο ενεργά.

Τονίστηκε ότι, όπως φαίνεται από τον τελευταίο πόλεμο του Καραμπάχ, «τα UAV είναι απαραίτητα στοιχεία όσον αφορά τους πολέμους νέας γενιάς».


Νεότερη Παλαιότερη