Νέα προβλήματα για το F-35: Το αμερικανικό Πεντάγωνο αναζητά νέο κινητήρα!



Νέα προβλήματα για το αμερικανικό μαχητικό 5ης γενιάς F-35 καθώς τώρα το Πεντάγωνο αναζητά νέο… κινητήρα, γιατί ο F-135 αποδεικνύεται πανάκριβος στην συντήρησή του, ενώ η USAF θέλει και περισσότερη ώση!

Το Αμερικανικό Πεντάγωνο αναζητά νέες λύσεις για τους κινητήρες των μαχητικών F-35 Lightning II Joint Strike Fighter (JSF) της Lockheed Martin λόγω των δυσκολιών υποστήριξης και της μελλοντικής ανάγκης για ανώτερες επιδόσεις.

Ο αντιπτέραρχος Έρικ Φικ, εκτελεστικός διευθυντής του προγράμματος δήλωσε πως το κόστος χρήσης και υποστήριξης των κινητήρων Pratt & Whitney F135-PW-100 που αυτή την στιγμή χρησιμοποιούν τα F-35 είναι «προκλητικό».

Το Πεντάγωνο έχει ερωτήματα για το κόστος υποστήριξης των F-35 καθώς τα μαχητικά φτάνουν στο όριο των 2.000 ωρών όπου προβλέπεται η αντικατάσταση του κινητήρα.

Επιπλέον ο  Φικ δήλωσε πως πιθανότατα θα απαιτηθεί αυξημένη ισχύς στο μέλλον, αλλά και αυξημένη ικανότητα «θερμικής διαχείρισης» των F-35 μετά ειδικά την αναβάθμιση σε Block 4. 

«Απαιτείται να αξιολογήσουμε όλες τις επιλογές για τους κινητήρες των F-35», πρόσθεσε, σύμφωνα με το έγκυρο Janes. 

«Θα εργαστούμε παράλληλα η Αεροπορία, το Ναυτικό και οι Πεζοναύτες για να εξετάσουμε τις επιλογές και τις εναλλακτικές λύσεις», κατέληξε.