Τούρκοι στρατιωτικοί: ''Οι Έλληνες εκπαίδευσαν του Κούρδους στο Λαύριο και υποδέχονται Γκιουλενιστές''



Παραλήρημα από Άγκυρα

Σε νέες απίστευτες εξοργιστικές κατηγορίες προχώρησε και πάλι ο Τούρκος εμπνευστής της “ Γαλάζιας πατρίδας” Ναύαρχος ε.α. Τ.Γιατσί , την ώρα που η Ελλάδα βιώνει μια “μικρασιατική καταστροφή” από τις φωτιές και την πύρινη λαίλαπα, η οποία έχει καταστρέψει εκατοντάδες περιουσίες και δάση.

Ο ίδιος ο σύμβουλος του Τούρκου προέδρου, με ωμό τρόπο, ανέφερε και πάλι ότι "το PKK έχει στρατόπεδο στο Λαύριο, και ότι δεν ήταν τυχαίο ότι όλα τα  μέλη της  οργάνωσης FETO κατέφυγαν στην Ελλάδα", εμπλέκοντας την χώρα μας εμμέσως πλην σαφώς με τις φωτιές στην Τουρκία.

Ο Yaycı είπε, "Tο PKK είναι τρομοκρατική οργάνωση, που σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει τους αδελφούς μας κουρδικής καταγωγής».

Ο Cihat Yaycı, ο οποίος είπε επίσης ότι "σύμφωνα με την έκθεση για τις πυρκαγιές του Παγκόσμιου Ταμείου για την Άγρια Ζωή, μόνο το 4% των πυρκαγιών στην Τουρκία, ξεκίνησε από φυσικά αίτια.

Επομένως, οι δηλώσεις ότι η φωτιά στην Τουρκία ξέσπασε λόγω της κλιματικής αλλαγής δεν έχουν επιστημονική βάση. Το μέγεθος του δάσους που κάηκε σήμερα είναι μεγαλύτερο από αυτό που έχει καεί στην Τουρκία σε 10 χρόνια, και αυτό είναι πολύ οδυνηρό».  

Ο απόστρατος Ναύαρχος Cihat Yaycı, επικεφαλής του Τουρκικού Κέντρου Ναυτιλίας και Παγκόσμιας Στρατηγικής επέκρινε όσους απέδωσαν τις πυρκαγιές στην κλιματική αλλαγή στο βίντεο που δημοσίευσε στο Youtube.

Ο Yaycı ανέφερε: «Το να χαρακτηρίζουμε τις πυρκαγιές ως κλιματική αλλαγή είναι απλά δηλώσεις του PKK και της FETO». Η τρομοκρατική οργάνωση ΡΚΚ ανέλαβε την ευθύνη για τις πυρκαγιές. Η εξήγηση ότι για όλα ευθύνεται η κλιματική αλλαγή είναι η ρητορική του ΡΚΚ, των μελών της FETO. Στόχος τους είναι το τουρκικό κράτος και όχι η κυβέρνηση», προσπαθώντας να δημιουργήσει φανταστικούς κινδύνους για την τουρκική ασφάλεια.

Η ασταμάτητη τουρκική προπαγάνδα στοχοποιεί τους Κούρδους (αλλά και την Ελλάδα με πρόσφατα δημοσιεύματα) ως δήθεν υπαίτιους για τις φωτιές στην Τουρκία, ακολουθώντας το οθωμανικό μοτίβο "σκοτεινών χρόνων".
 
Τώρα η προσπάθεια του Ερντογάν αφορά την πρόκληση "ζημιών" ταυτόχρονα σε Κούρδους και ελληνισμό, για να πετύχει τα άνομα και ύποπτα σχέδια του για αναβίωση δήθεν νεο-οθωμανικών μεγαλείων.  

Υπάρχουν λοιπόν ενδείξεις ότι η τουρκική προπαγανδιστική μηχανή εργάζεται νυχθημερόν, με στόχο να δημιουργηθούν υπόνοιες κατά της χώρας μας στην διεθνή κοινότητα, η οποία όμως δεν " μασάει κουτόχορτο" όπως εκτιμούν κάποιοι εκεί στην Άγκυρα .

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια πύρινη λαίλαπα η οποία δεν έχει προηγούμενο από συστάσεως του ελληνικού κράτους, ενώ οι ένοπλες δυνάμεις η πυροσβεστική, η αστυνομία και οι εκατοντάδες εθελοντές και κάτοικοι πολεμούν με ένα “θηρίο’, το οποίο είχαν στιγματίσει και οι αρχαίοι πρόγονοι μας ως ένα από τα χειρότερα στον πλανήτη.