Η μυστική αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία



Οι φήμες κυκλοφορούσαν την τελευταία εβδομάδα μετά τη χαοτική αποχώρηση από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν, αλλά τώρα επιβεβαιώθηκε από τον αραβικό τηλεοπτικό σταθμό Al-Alam TV. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους χάνουν σε όλα τα μέτωπα και αποχωρούν από τρεις αμερικανικές βάσεις στη Συρία, συμπεριλαμβανομένων των πετρελαιοπηγών.

Οι φήμες κυκλοφορούσαν από την περασμένη εβδομάδα, μετά την όχι τόσο λαμπρή υποχώρηση των ΗΠΑ και των συμμάχων τους ΝΑΤΟ, οι οποίοι διεξάγουν έναν «βρώμικο πόλεμο» στο Αφγανιστάν εδώ και είκοσι χρόνια και κατέστρεψαν τη χώρα, βομβαρδίζοντάς τους στον μεσαίωνα. Στις 22 Αυγούστου έγραψα ένα άρθρο: « Καθώς οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ φεύγουν από το Αφγανιστάν πότε θα φύγουν από τη Συρία » και αυτό συμβαίνει τώρα, κρυφά, γιατί μια άλλη ήττα είναι το τελευταίο πλήγμα για την αυτοκρατορία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ και είναι δύσκολο να επικοινωνούν με το δυτικό κοινό.

Σύμφωνα με το Al-Alam TV , συριακές στρατιωτικές πηγές τους είπαν ότι έχουν παρατηρήσει την αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από τρεις αμερικανικές στρατιωτικές τοποθεσίες: δύο από τις τοποθεσίες βρίσκονται στην επαρχία Al-Hasakah (επαρχία), συγκεκριμένα το Tell Baider και το Quasrak, που βρίσκονται κοντά Quamishli και ένα στο Deir-ez-Zor. Εκκενώθηκε επίσης η περιοχή πετρελαίου Al-Amr κοντά στις πετρελαιοπηγές. Αυτό είναι το πιο σημαντικό πετρελαϊκό πεδίο στο Ντέιρ-εζ-Ζορ. Τον Ιούνιο του 2021, το Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων (SANA) ανέφερε:Πυραυλική επίθεση πραγματοποιήθηκε (Ιούνιος 2021) στον ελεγχόμενο από τις ΗΠΑ πετρελαϊκό πεδίο Al-Amr από την περιοχή Mayadin στην επαρχία Deir-ez-Zor της Συρίας, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης και υπερασπίζεται η Χεζμπολάχ. Το Αλ-Αμρ, το μεγαλύτερο πετρελαϊκό πεδίο της Συρίας, που καταλαμβάνεται από τις ΗΠΑ και το κουρδικό YPG/PKK, δέχθηκε επίθεση με πυραύλους Grad, σύμφωνα με τοπικές πηγές. Επίσης, την ίδια περίοδο, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν αεροπορική επίθεση εναντίον της Χεζμπολάχ και του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA) στην περιοχή αλ-Μπουκαμάλ της Συρίας που συνορεύει με το Ιράκ.

Τμήματα του Deir ez-Zor στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη βρίσκονται υπό την κατοχή της τρομοκρατικής οργάνωσης YPG/PKK που υποστηρίζεται από τις ΗΠΑ, ενώ το κέντρο της πόλης και ανατολικά και δυτικά του Deir-ez-Zor βρίσκονται υπό τον έλεγχο της συριακής κυβέρνησης Το Αυτό εξηγεί επίσης τον αυξανόμενο βομβαρδισμό της ισραηλινής αεροπορίας τον περασμένο μήνα και χθες. Επιτέθηκαν τυχαία στη Δαμασκό και επίσης στον αλ-Κουσάιρ. Το Al-Qusayr είναι μια στρατηγική πόλη, όχι μακριά από το μοναστήρι Deir Mar-Jacub που βρίσκεται στο Qara, κοντά στα σύνορα με το Λίβανο. Η Χεζμπολάχ είναι παρούσα στην περιοχή και έχει πολλά έργα βοήθειας για τον συριακό πληθυσμό, τα οποία οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ αρνούνται και η δικαιολογία τους για βομβαρδισμό είναι η επιθετική στάση της Χεζμπολάχ απέναντι στον συριακό πληθυσμό. Όμως, η Χεζμπολάχ θεωρείται απελευθερωτική, από όλες τις θρησκείες, ιδιαίτερα τους Χριστιανούς, και είναι ευτυχείς που τις απελευθέρωσαν,

Επιπλέον, η στρατιωτική πηγή αποκάλυψε στην τηλεόραση Al-Alam ότι οι ΗΠΑ είχαν ή είχαν μέχρι τώρα δεκατρείς στρατιωτικές βάσεις στη Συρία και αντιμετωπίζουν πολλή αντίθεση από τον συριακό πληθυσμό, όπως έγραψα πριν. Δεν πρόκειται για στρατιωτική δύναμη, αλλά για τη στάση του λαού, την αντίσταση και το μίσος τους ενάντια στη διερχόμενη αυτοκρατορία. Όπως έγραψα πριν, οι Αμερικανοί στρατιώτες και γυναίκες φοβούνται πραγματικά την αντίσταση και αν δεν αποσυρθούν τώρα, θα αντιμετωπίσουν επιθέσεις όπως αυτό που συνέβη στο Ιράκ ή το Αφγανιστάν τα τελευταία είκοσι χρόνια. Σύμφωνα με συριακές στρατιωτικές πηγές, οι ΗΠΑ προετοιμάζονται για ολική έξοδο από τη Συρία.

Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν είπε τα ακόλουθα στις 21 Ιουλίου 2021, και πάλι ψέμα, όλα είχαν προγραμματιστεί για έξοδο από τη Συρία. Η κυβέρνηση Τραμπ το είχε πει, όπως έκαναν με το Αφγανιστάν, και αν ο κόσμος το είχε προσέξει αυτό, δεν θα ήταν έκπληξη το γεγονός ότι θα φύγουν από το Αφγανιστάν, τη Συρία και ίσως το Ιράκ:

« Περίπου 900 Αμερικανοί στρατιώτες, συμπεριλαμβανομένων αρκετών Πράσινων Μπερέτ, θα παραμείνουν στη Συρία για να συνεχίσουν να υποστηρίζουν και να συμβουλεύουν τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις που πολεμούν το Ισλαμικό Κράτος. ... «Στη Συρία, στηρίζουμε τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις στον αγώνα τους κατά του ISIS», είπε ο ανώτερος αξιωματούχος της διοίκησης στον Τζο Μπάιντεν στις 21 Ιουλίου 2021 ».

Αυτό είπε ο Πρόεδρος Τραμπ το 2018. Ο Τραμπ ήταν σαφής σχετικά με τις προθέσεις του στη Συρία :

« Όπως είπε στον κόσμο τον Απρίλιο του 2018 , μετά από χρόνια πολέμων σε ξένους πολέμους, κατά την άποψή του ήταν ώρα για τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποχωρήσουν από τη Συρία, μεταβιβάζοντας την ευθύνη για την αποστολή της κατοχής εδάφους που έχει ληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος σε περιφερειακά κράτη. Πριν από τρεις μήνες, θα έχουμε ξοδέψει 7 τρισεκατομμύρια δολάρια στη Μέση Ανατολή τα τελευταία επτά χρόνια ", είπε επίσης." Δεν παίρνουμε τίποτα από αυτό, τίποτα. - τίποτα εκτός από θάνατο και καταστροφή. Είναι φρικτό πράγμα ».

Άκουσε αυτό ο Τζο Μπάιντεν ή η κυβέρνησή του και είδε ότι η διεξαγωγή πολέμου στο Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη είναι άχρηστη; Δεν γνωρίζουν τη νοοτροπία της Μέσης Ανατολής. Or μήπως για να ευχαριστήσουμε το Ισραήλ, που ακόμα ονειρεύεται ένα «μεγαλύτερο» Ισραήλ, όπως έχει αναφερθεί στο σχέδιο Γινόν , ή είναι τα νέα τους σχέδια και στρατηγική, η μεγάλη επαναφορά, πράγμα που σημαίνει ότι το πετρέλαιο δεν είναι πλέον πολύ χρήσιμο. γιατί να μπω στον κόπο να καταλάβω τη Μέση Ανατολή; Maybeσως μόνο λίγες βάσεις για τον έλεγχο των ανθρώπων, αλλά αυτό είναι ένα σοβαρό λάθος. Οι άνθρωποι της Μέσης Ανατολής υπέφεραν πάρα πολύ για να καταληφθούν ξανά. Πηγαίνω για την τελευταία επιλογή, αν και ο Τραμπ είπε σοφά λόγια το 2018, αλλά αμφιβάλλω αν ήταν ευχαριστημένος με τα σχέδια «μεγάλης επαναφοράς», τα οποία διατυπώθηκαν ήδη το 2018 και στη συνέχεια εφαρμόστηκαν το 2019 με το Event 201 ,για το οποίο ο Τραμπ πίστευε το 2020, ήταν ακόμα μια άσκηση κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Fauci. Κατά λάθος (ή όχι) το μικρόφωνο ήταν ακόμα ανοιχτό και ο Φάουτσι απάντησε ναι είναι και ο Τραμπ ήταν πολύ ενοχλημένος για αυτό. Για να συνοψίσουμε όλα, ο κόσμος εισήλθε σε ένα νέο YΥΥΟΠ το 2019 και έκλεισε την εποχή του Πολέμου κατά της Τρομοκρατίας, ο οποίος αποσκοπούσε στην καταστροφή πολλών στη Μέση Ανατολή και στην τροφοδοσία μίσους εναντίον των Μουσουλμάνων. Τώρα μπήκαμε στον λεγόμενο κόσμο του COVID και σε μια νέα ολοκληρωτική τάξη, η οποία στοχεύει να υποδουλώσει ολόκληρο τον κόσμο στο Big Pharma και να μπει στην εποχή της ψηφιακής πληροφορίας σε μια νέα τεχνοκρατική ολοκληρωτική παγκόσμια τάξη, αλλά αμφιβάλλω αν θα είναι σε ολόκληρο τον κόσμο , θα είναι δύσκολο.

Από τη Sonja van den Ende
ανεξάρτητη δημοσιογράφο