''Σκάνε'' εξελίξεις στη Τουρκία: Ο Ερντογάν ετοιμάζει πρόωρες εκλογέςΌλα τα σχέδια και τρόπους απεργάζεται ο Ερντογάν για να παραμείνει στην εξουσία το 2023 αλλιώς θα καταλήξει στην φυλακή λόγω κατάχρησης εξουσίας

Για τον Ερντογάν, η Τουρκία βρίσκεται σε συνεχή πόλεμο με ξένες μυστικές υπηρεσίες, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και όχλους χρηματοδοτούμενων δημοσιογράφων, που συκοφαντούν τον ίδιο και το κόμμα του.

Ο Τούρκος πρόεδρος προβαίνει συνεχώς σε επίδειξη ισχύος, ίσως και επειδή η παραμονή του στο προεδρικό μέγαρο, δεν είναι τόσο βέβαιη όσο θέλει να παρουσιάζει προς τα έξω.

Παρά τις διευρυμένες προεδρικές εξουσίες, που έχει συγκεντρώσει την τελευταία τριετία, εξαρτάται από τη στήριξη του υπερεθνικιστικού κόμματος MHP στην τουρκική εθνοσυνέλευση.

Το νέο σενάριο που αναφέρεται στο πολιτικό σκηνικό στην Άγκυρα, βασίζεται στο νέο σχέδιο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), σε σχέση με τον σύμμαχο του, το Εθνικιστικό Κίνημα  (MHP) στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.

Σύμφωνα με αυτό, το MHP δεν θα προτείνει τον υποψήφιο του στις προεδρικές εκλογές και θα συνεχίσει να υποστηρίζει τον υποψήφιο AKP, δηλαδή τον πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Πολιτικές πηγές ανέφεραν ότι αυτός είναι ένας από τους παράγοντες πίσω από τις πρόσφατες δηλώσεις του Ερντογάν και του ηγέτη του MHP Ντέβλετ Μπαχτσέλι, που αφορούν αμοιβαία συμφωνία για εκλογικό όριο του 7%, το οποίο δεν πιάνει ο Μπαμπατζάν και ο Α.Νταβούτογλου.
 
Τουρκικές πηγές αναφέρουν, ότι ο Ερντογάν (με την υποστήριξη του Μπαχτσέλι) ετοιμάζει πρόωρες εκλογές (μαζί με αυτό το εκλογικό όριο), οι οποίες θα γίνουν με νέους κανόνες.

Σύμφωνα με το άρθρο 67 του τουρκικού Συντάγματος, οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο μπορούν να ισχύσουν μετά από ένα ολόκληρο έτος.

Πληροφορίες φέρουν τον Τούρκο πρόεδρο να ετοιμάζει πρόωρες εκλογές τον φθινόπωρο του 2022, περίοδο που πιθανότατα θα έχουμε βουλευτικές και προεδρικές εκλογές μαζί.

Μετά από αυτές τις αλλαγές στον εκλογικό νόμο, το μόνο ζήτημα που θα ήθελε ο Ερντογάν να κλείσει είναι η αποπομπή του κουρδικού κόμματος HDP με διαδικασία συνταγματικής τροποποίησης.Έτσι, σκέπτεται να κλείσει ταυτόχρονα το κενό των 24 Κούρδων βουλευτών στην τουρκική βουλή.

Την ίδια περίοδο, ο Ερντογάν με εμπόριο σαρκός, εκβιασμούς και ηχογραφήσεις αντιπάλων, ελέγχει τους πολιτικούς του αντιπάλους και κινείται προς νέα νίκη τις επερχόμενες εκλογές ότι και να κάνει η δύση.

"Η εμπορία γυναικών για σεξ και ο εκβιασμός των αντιπάλων με ηχογραφήσεις σεξουαλικών επαφών αποδείχτηκε ότι ήταν ένα από τα εργαλεία που βοήθησαν τον τότε πρωθυπουργό και νυν Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να εδραιώσει την εξουσία στην Τουρκία και συνεχίζει να το κάνει", ανέφερε πρόσφατα ο Τούρκος εξόριστος δημοσιογράφος Α.Μποζκούρτ.

Είναι σαφές ότι με αυτές τις πρακτικές θα πορευτεί το καθεστώς Ερντογάν για να αποτρέψει κάθε έκφραση διαφωνίας και να εμποδίσει τις δραστηριότητες των δημοκρατικών δυνάμεων.

Αν δεν πετύχουν ούτε αυτά τα μέτρα, τότε θα έχουμε έκτακτη κατάσταση και αρπαγή της εξουσίας με τα όπλα αφού η Τουρκία “κινδυνεύει” κυρίως από Ελλάδα, ΗΠΑ.

Ένα πιθανό λοιπόν προσχεδιασμένο πολεμικό επεισόδιο σε Αιγαίο/Α.Μεσόγειο στα πρότυπα του σχεδίου “βαριοπούλα” για παράδειγμα, θα έδινε το δικαίωμα να παραμείνει στην εξουσία ο Ερντογάν, εν μέσω έκτακτων καταστάσεων και διαταγμάτων, και αυτό σχεδόν σίγουρα υπάρχει σε κάποιο συρτάρι του καθεστώτος στην Άγκυρα ως έτοιμο σχέδιο.