Μαχητής του ISIS κατέγραψε σε βίντεο την πυρπόληση δύο Τούρκων στρατιωτών στη Συρία



Ο Τούρκος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) Ömer Yetek, ο οποίος είχε καταγράψει και αργότερα δημοσίευσε ένα βίντεο με το κάψιμο Τούρκων στρατιωτών στη βόρεια Συρία το 2016, κυκλοφόρησε εν αναμονή της δίκης στις 16 Απριλίου 2020, ανέφερε την Πέμπτη ο ιστότοπος ειδήσεων ANKA .

Ο Ömer Yetek, υπάλληλος του «υπουργείου ΜΜΕ» του ISIS, συνελήφθη στην Άγκυρα το 2018, σύμφωνα με τις ίδιες τοπικές αναφορές.

Μετά την κατάθεσή του στο Αντιτρομοκρατικό Τμήμα της Άγκυρας το 2018, ο Γιέτεκ παραπέμφθηκε σε δικαστικό μέγαρο, ανέφερε η έκθεση.

Η έρευνα για τον Γιετέκ, ο οποίος συνελήφθη, στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη με βάση την υπόθεση της «ξένης ένστασης», σημείωσε ο ΑΝΚΑ.

Στη συνέχεια, ο Γιέτεκ αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της δίκης στις 16 Απριλίου 2020, ενώ η δίκη εναντίον του συνεχίζονταν στην Κωνσταντινούπολη.

Το όνομα του Γιέτεκ είχε επίσης εμφανιστεί στον φάκελο της υπόθεσης της Σφαγής της Άγκυρας της 10ης Οκτωβρίου ως μάρτυρας, ανέφερε ο ΑΝΚΑ.

Στην κατάθεσή του το 2018, ο Γιέτεκ είχε απαριθμήσει τα ονόματα πολλών μαχητών του ISIS που ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση των επιθέσεων στην Τουρκία, πρόσθεσε ο ΑΝΚΑ.

Η τοποθεσία του Γιέτεκ είναι προς το παρόν άγνωστη, ανέφεραν οι τουρκικές ιστορίες για το θέμα. 

Oneταν πριν από μία εβδομάδα όταν το τουρκικό κοινό έμαθε ότι ένας δικαστής του ISIS, ο οποίος φέρεται να είχε αποφασίσει την  εκτέλεση δύο Τούρκων στρατιωτών με πυρπόληση στη βόρεια Συρία, ζούσε ελεύθερα στη νοτιοανατολική πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, ανέφερε το Halktv  . Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον Τζαμάλ Αμπντούλ Ραχμάν Αλβί, 64 ετών, υπήκοο της Συρίας.