Μαχητής του ISIS κατέγραψε σε βίντεο την πυρπόληση δύο Τούρκων στρατιωτών στη Συρία

Μαχητής του ISIS κατέγραψε σε βίντεο την πυρπόληση δύο Τούρκων στρατιωτών στη ΣυρίαΟ Τούρκος μαχητής του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) Ömer Yetek, ο οποίος είχε καταγράψει και αργότερα δημοσίευσε ένα βίντεο με το κάψιμο Τούρκων στρατιωτών στη βόρεια Συρία το 2016, κυκλοφόρησε εν αναμονή της δίκης στις 16 Απριλίου 2020, ανέφερε την Πέμπτη ο ιστότοπος ειδήσεων ANKA .

Ο Ömer Yetek, υπάλληλος του «υπουργείου ΜΜΕ» του ISIS, συνελήφθη στην Άγκυρα το 2018, σύμφωνα με τις ίδιες τοπικές αναφορές.

Μετά την κατάθεσή του στο Αντιτρομοκρατικό Τμήμα της Άγκυρας το 2018, ο Γιέτεκ παραπέμφθηκε σε δικαστικό μέγαρο, ανέφερε η έκθεση.

Η έρευνα για τον Γιετέκ, ο οποίος συνελήφθη, στάλθηκε στην Κωνσταντινούπολη με βάση την υπόθεση της «ξένης ένστασης», σημείωσε ο ΑΝΚΑ.

Στη συνέχεια, ο Γιέτεκ αφέθηκε ελεύθερος εν αναμονή της δίκης στις 16 Απριλίου 2020, ενώ η δίκη εναντίον του συνεχίζονταν στην Κωνσταντινούπολη.

Το όνομα του Γιέτεκ είχε επίσης εμφανιστεί στον φάκελο της υπόθεσης της Σφαγής της Άγκυρας της 10ης Οκτωβρίου ως μάρτυρας, ανέφερε ο ΑΝΚΑ.

Στην κατάθεσή του το 2018, ο Γιέτεκ είχε απαριθμήσει τα ονόματα πολλών μαχητών του ISIS που ήταν υπεύθυνοι για την οργάνωση των επιθέσεων στην Τουρκία, πρόσθεσε ο ΑΝΚΑ.

Η τοποθεσία του Γιέτεκ είναι προς το παρόν άγνωστη, ανέφεραν οι τουρκικές ιστορίες για το θέμα. 

Oneταν πριν από μία εβδομάδα όταν το τουρκικό κοινό έμαθε ότι ένας δικαστής του ISIS, ο οποίος φέρεται να είχε αποφασίσει την  εκτέλεση δύο Τούρκων στρατιωτών με πυρπόληση στη βόρεια Συρία, ζούσε ελεύθερα στη νοτιοανατολική πόλη Γκαζιαντέπ της Τουρκίας, ανέφερε το Halktv  . Μετά τη δημοσίευση της έκθεσης, οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν τον Τζαμάλ Αμπντούλ Ραχμάν Αλβί, 64 ετών, υπήκοο της Συρίας.