Το «Περήφανο μπλε», η διεθνής προβολή της ΕΛ-ΑΣ και η οφειλόμενη επιβράβευση!!!


Του Νικολάου Αθ. Μπλάνη Αντιστράτηγου Αστυνομίας ε.α.

1. Δεν πέρασε πολύς χρόνος από την επιτυχημένη παγκόσμια πρεμιέρα, που πραγματοποιήθηκε την 25 Ιουλίου 2021 στην Λάρισα (είχα την τύχη να την παρακολουθήσω) υπό την αιγίδα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλίας και ήδη το PROUD BLUE Police of Thessaly (Περήφανο μπλε) βρίσκεται στην παγκόσμια πλατφόρμα των βραβευμένων ντοκιμαντέρ (μια πρωτιά και προτεινόμενο για πρώτο βραβείο σε τρία παγκόσμια φεστιβάλ). Δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί το ντοκιμαντέρ αυτό της Ellopia Films USA (αφιέρωμα στους αστυνομικούς της Θεσσαλίας και στην ΕΛ-ΑΣ), αν δεν υπήρχε η αμέριστη συμβολή της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας και η συμπαράσταση από το Αρχηγείο της ΕΛ-ΑΣ.

2. Πρόκειται για μια καταγραφή όλων αυτών που συνέβησαν κατά την διάρκεια της πανδημίας και που έφεραν την αστυνομία πολλές φορές αντιμέτωπη με την κοινωνία. Την σκηνοθεσία υπογράφει η πολυβραβευμένη δημοσιογράφος-σκηνοθέτης Αθ. Κρικέλη. Η ίδια δήλωσε: «Το τεκμηριογράφημα αυτό αφορά στους άνδρες και γυναίκες της ΕΛ-ΑΣ, τον ρόλο τους στις νέες συνθήκες λόγω Covid-19, αλλά κυρίως την παρουσία τους στην κοινωνία, το ανθρώπινο πρόσωπο, τις ανησυχίες, την καθημερινότητα, τις εκπαιδεύσεις και όλα αυτά τα στοιχεία που απαιτούνται για να μεταμορφωθεί ένας απλός πολίτης, σε έναν ένστολο σε εγρήγορση και με σεβασμό στην κοινωνία…».

3. Στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνονται και ιστορικές αναφορές για τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και την Ελλάδα γενικά, προβάλλοντας τα εθνικά θέματα. Η νέα πορεία του «στο κόκκινο χαλί» δείχνει πως η παγκόσμια κοινωνία και οι αντίστοιχες αστυνομικές αρχές στις Η.Π.Α., αγκάλιασαν το έργο της ΕΛ-ΑΣ. Έργο που διαφαίνεται μέσα από τις 74 συνεντεύξεις αστυνομικών. Στις 29 Οκτωβρίου θα προβληθεί και στο κανάλι Channel 13.

4. Οι καλώς εννοούμενες δημόσιες σχέσεις των ιθυνόντων της ΓΕ.Π.Α.Δ. Θεσσαλίας (αυτές δηλ. που δεν διαφημίζουν άτομα και δεν εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα) και οι προσπάθειες τους να προβάλουν το έργο της αστυνομίας έφεραν τα ανωτέρω αποτελέσματα. Η προβολή τόσο της ΕΛ-ΑΣ όσο και της Χώρας διεθνώς είναι τεράστια. Τέτοια που δεν θα μπορούσε να επιτευχθεί ούτε με χιλιάδες διαφημιστικά σποτ. Παρόμοιες προσπάθειες ανάδειξης των αστυνομικών και του έργου τους οφείλουν να καταβάλουν όλοι οι κατέχοντες θέσεις ευθύνης αξιωματικοί. Και η Πολιτική και Αστυνομική Ηγεσία οφείλει να αποδώσει τα εύσημα και να επιβραβεύσει τους πρωταγωνιστές. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχυθεί η διάθεση (motivation) των αξιωματικών και η δημιουργία υποκινητικού κλίματος, αφού η απουσία επιβράβευσης γενικά επηρεάζει την παραγωγικότητα!!!