Η Νότια Κορέα προωθεί το μαχητικό KF-21 “Hawk” με νέο βίντεο



Η Δημοκρατία της Κορέας, γνωστή και ως Νότια Κορέα, προωθεί μαχητικό αεροσκάφος επόμενης γενιάς με ένα νέο διαφημιστικό βίντεο.

Το βίντεο προώθησης, που κυκλοφόρησε από τη Διοίκηση Προγράμματος Αμυντικής Απόκτησης της Νότιας Κορέας, δείχνει πλάνα από ένα νέο δικινητήριο τζετ, με το όνομα KF-21 Boramae (Hawk).

Το KF-21 είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος πολλαπλών ρόλων και το αποτέλεσμα του προγράμματος ανάπτυξης αεροσκαφών KF-X το οποίο ακολουθείται από το 2016. Η Ινδονησία έχει υποσχεθεί να χρηματοδοτήσει το 20 % του συνολικού κόστους ανάπτυξης, ή 1,73 τρισεκατομμύρια γουόν (1,55 δισεκατομμύρια δολάρια) , σε αντάλλαγμα για 50 αεροπλάνα που θα κατασκευαστούν εκεί για την Πολεμική Αεροπορία της Ινδονησίας, καθώς και μεταφορές τεχνολογίας.

Όταν οι Boramae ολοκληρώσουν τις τελευταίες δοκιμές, η Κορέα θα είναι η όγδοη χώρα στον κόσμο που θα αναπτύξει ένα προηγμένο υπερηχητικό τζετ με τη δική της τεχνολογία.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, 719 κορεατικές επιχειρήσεις συμμετείχαν στην ανάπτυξη του KF-21. Περίπου το 65 τοις εκατό από πάνω από 30.000 ανταλλακτικά που χρησιμοποιήθηκαν στο πρωτότυπο αεροσκάφος κατασκευάστηκαν στην Κορέα και η Διοίκηση του Προγράμματος Εξαγοράς Άμυνας και η KAI σχεδιάζουν να αυξήσουν αυτό το ποσοστό.

Η κυβέρνηση εκτιμά ότι το έργο δημιούργησε 2,1 τρισεκατομμύρια γουόν σε οικονομικές επιπτώσεις και 12.000 θέσεις εργασίας από το 2016 έως το 2020. Όταν τεθεί σε μαζική παραγωγή, θα δημιουργηθούν 100.000 νέες θέσεις εργασίας και θα δημιουργηθούν 5,9 τρισεκατομμύρια γουόν πρόσθετης αξίας, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Ο στρατός δήλωσε ότι σχεδιάζει να αναπτύξει 40 μαχητικά αεροσκάφη Boramae KF-21 έως το 2028 και να αυξήσει τον αριθμό σε 120 έως το 2032.