Το νέο αποβατικό σκάφος του Αμερικανικού Ναυτικού ολοκληρώνει τις δοκιμές του



Το δελτίο τύπου της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων αναφέρει ότι το νέο πλοίο του Αμερικανικού Ναυτικού στην Shore Connector (SSC) ολοκλήρωσε τις δοκιμές. 

Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου της Διοίκησης Ναυτικών Συστημάτων, το αποβατικό σκάφος επόμενης γενιάς, Landing Craft, Air Cushion (LCAC) 103 ολοκλήρωσε τις δοκιμές των κατασκευαστών του την προηγούμενη εβδομάδα. 

"Οι δοκιμές αυτές είναι η πρώτη ευκαιρία του Ναυτικού να αξιολογήσει την επιχειρησιακή ετοιμότητα του σκάφους", ανέφερε η ανακοίνωση

Τα LCACs κατασκευάζονται με παρόμοιες διαμορφώσεις, διαστάσεις και αποστάσεις με το LCAC παλαιού τύπου, εξασφαλίζοντας τη συμβατότητα αυτού του σκάφους επόμενης γενιάς με υπάρχοντα αμφίβια πλοία εξοπλισμένα με πολύ καλά καταστρώματα. 

Το πρόγραμμα SSC βρίσκεται τώρα σε σειριακή παραγωγή με LCACs 104-115 και σημειώνουν πρόοδο στις γραμμές παραγωγής της Textron Systems στο Slidell της Λουιζιάνα. 

Τα εκπαιδευτικά σκάφη SSC, LCACs 100 και 101 βρίσκονται στο αρχικό στάδιο εκπαίδευσης των χειριστών κάνοντας αρκετές δοκιμές για την μετέπειτα παράδοση τους στο Ναυτικό Κέντρο Πολέμου Επιφανείας του Παναμά.

ΠΗΓΗ:defence-blog.com