«Άστραψε και βρόντηξε» το Πεδίο Βολής Κρήτης - ΒΙΝΤΕΟ



Παρατηρητές από τη Διοίκηση Αμερικανικών Δυνάμεων Ευρώπης – Αφρικής (USAREUR-AF), την Κύπρο, την Αίγυπτο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ) συμμετείχαν στην εκπαιδευτική δραστηριότητα μονάδων Πυροβολικού της 1ης Στρατιάς/EU-OHQ «ΑΧΙΛΛΕΑΣ» και της ΑΣΔΕΝ «ΑΙΓΕΑΣ» η οποία αφορούσε στην εκτέλεση βολών οπλικών συστημάτων Πυροβολικού Μάχης και διεξήχθη στο Πεδίο Βολής Κρήτης.

Συγκεκριμένα στο πλαίσιο της δραστηριότητας εκτελέσθηκαν βολές από αυτοκινούμενα πυροβόλα Μ109 και PzH 2000GR, από συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (ΠΕΠ) MLRS και RM-70 με χρήση αναβαθμισμένων ρουκετών καθώς και από οβιδοβόλα Μ101.

Κατά τη διάρκεια των βολών υλοποιήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες συντονισμού παροχής πυρών υποστήριξης, επιτυγχάνοντας τη μέγιστη δυνατή συνέργεια των οπλικών συστημάτων με τα Κέντρα Διεύθυνσης Πυρός και τα συστήματα ραντάρ των μονάδων Πυροβολικού.

Σκοπός των βολών ήταν η εξάσκηση των εκπαιδευομένων σε ενέργειες και διαδικασίες που προσομοιάζουν στο σύγχρονο επιχειρησιακό περιβάλλον, αποκομίζοντας σημαντικές εμπειρίες στην υπηρέτηση των πυροβόλων, στην τεχνική, στην τακτική και στην παρατήρηση των βολών, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΣ.

Δείτε βίντεο από την άσκηση στο Πεδίο Βολής Κρήτης: