Ισραήλ: Κάνει δύο ελληνικά αεροσκάφη φρούρια ηλεκτρονικού πολέμου;



Κάνει δύο ελληνικά αεροσκάφη φρούρια ηλεκτρονικού πολέμου; – Δεν θα πετάει τίποτα.

Μία of the record πρόταση από τους Iσραηλινούς έχει προκαλέσει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σε πηγές του ΓΕΕΘΑ.

Η πρόταση (σ.σ. που βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο) αφορά στην μετατροπή δύο-τριών αεροσκαφών (σ.σ. μάλλον αναφέρονται στα Spartans) σε αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου.

Πρόκειται για μία πρόταση που στηρίζεται στα πρότυπά των Ισραηλινών και που κακά τα ψεμματα έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ανάγκη οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Η Ελλάδα έχει μείνει πολύ πίσω σε σχέση με την Τουρκία στο πεδίο αυτό που λέγεται Ηλεκτρονικός Πόλεμος.

Με την πρόταση αυτή των δύο – τριών αεροσκαφών σε ρόλο SIGINT/ELINT, οι Ισραηλινοί έρχονται να καλύψουν με ταχύτητα την απόσταση μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας στο συγκεκριμένο πεδίο.

Nα θυμίσουμε ότι τα γαλλικά μαχητικά Rafale, είκοσι τέσσερα εκ των οποίων αγόρασε η Ελλάδα, έχουν υψηλές επιδόσεις κατά του ηλεκτρονικού πολέμου.

Έλληνες αξιωματούχοι θεωρούν πως αν η Ελλάδα αναπτύξει ικανότητες ηλεκτρονικού πολέμου θα μπορέσει επιτυχώς να αντιμετωπίσει και τα τουρκικά drone και UAV.

Η ΕΡΤ αποκάλυψε το περασμένο καλοκαίρι μία προκλητική ενέργεια των Τούρκων, με ηλεκτρονικό πόλεμο και στραμμένα τα όπλα προς μια ελληνική φρεγάτα που έπλεε στην Ανατολική Μεσόγειο.

Αντίστοιχη ενέργεια έκαναν οι Τούρκοι, σύμφωνα με πληροφορίες, και προς τη γαλλική φρεγάτα Courbet, στα ανοιχτά της Λιβύης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η γαλλική φρεγάτα ζήτησε την βοήθεια των ελληνικών πλοίων για να μπορέσει να προσανατολιστεί.