Να μην φορολογούνται τα επιδόματα επικινδυνότητας ΣτρατιωτικώνΝα μην φορολογούνται τα επιδόματα επικινδυνότητας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό στη συνεδρίαση της Κ.Ο. ο βουλευτής, πρώην δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και απόστρατος αξιωματικός του ΠΝ Διονύσης Χατζηδάκης.

Με παρέμβασή του έθιξε ένα καίριο ζήτημα για το προσωπικό των ΕΔ: την παράλογη φορολόγηση των επιδομάτων επικινδυνότητας, των γνωστών «πτητικών» και «καταδυτικών».

Απευθυνόμενος προς τον Πρωθυπουργό επεσήμανε ότι «δεν είναι δυνατόν να έχουμε απαιτήσεις από ανθρώπους που έχουν στα χέρια τους οπλικά συστήματα δισεκατομμυρίων, όπως τα μαχητικά αεροσκάφη και τα υποβρύχια, ανθρώπους που θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή τους και την ίδια ώρα να φορολογούμε τα πενιχρά επιδόματα που τους δίνουμε σε ποσοστό που αγγίζει το 40%».

Αυτή είναι η αλήθεια και ο Ναύαρχος Χατζηδάκης την είπε καθαρά στον Πρωθυπουργό, ο οποίος όπως λένε οι πληροφορίες κουνούσε συγκαταβατικά το κεφάλι.

Ο ίδιος υπενθύμισε κάτι ακόμη σημαντικό. Την εποχή της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, υπηρετούσε ως υπασπιστής του τότε ΥΕΘΑ Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πέταξε με F-16 και αμέσως μετά ζήτησε να τριπλασιαστεί το πτητικό επίδομα, αναγνωρίζοντας προφανώς την ιδιαιτερότητα και τη δυσκολία της δουλειάς των πιλότων. Η αύξηση έγινε.

Κλείνοντας την παρέμβασή του ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δώσει λύση στο θέμα λέγοντας: «Ας το δω επιτέλους να διορθώνεται κι ας κλείσω τα μάτια μου».

ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΛΕΙΟ - [Μετατροπή σε κείμενο: staratalogia.gr]