Άνοιξε η πλατφόρμα για την τρίτη δόση του εμβολίου στους τρεις μήνες – Τι ισχύει για όσους έχουν νοσήσει



Άνοιξε το βράδυ της Παρασκευής η πλατφόρμα για την 3η δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού τρεις μήνες μετά τη 2η σύμφωνα με το enikos.gr.

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε την επίσπευση της τρίτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού από τους έξι στους τρεις μήνες.

Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, που συνεδρίασε σήμερα, ανασκόπησε όλα τα διεθνή και εγχώρια δεδομένα και επανεξέτασε εκτάκτως τις συστάσεις επαναληπτικού εμβολιασμού. Στο πλαίσιο αυτό, αποφάσισε και συστήνει για όλους τους πολίτες ηλικίας 18 ετών και άνω, τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στους τρεις μήνες έπειτα από τη δεύτερη δόση, όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους.

3η δόση εμβολίου: Τι ισχύει για τους νοσήσαντες

Όσο αφορά τους πολίτες που έχουν νοσήσει με κορονοϊό, η σύσταση είναι να εμβολιαστούν και εκείνοι τρεις μήνες μετά τη νόσηση, ενώ όσοι εμβολιάστηκαν με το σκεύασμα της Johnson&Johnson, η αναμνηστική δόση θα γίνεται στους δύο μήνες, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.

“Η διαφαινόμενη μεταβολή του κινδύνου μόλυνσης από την παραλλαγή Όμικρον σε συνδυασμό με την έναρξη του χειμώνα καθιστούν απαραίτητη την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αύξηση της προστασίας έναντι της νόσου Covid 19, μέσω της επιτάχυνσης του αναμνηστικού εμβολιασμού”, επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.