Η Γερμανία μέσω ΕΕ χρηματοδότησε την Άγκυρα “εκτρέφοντας” το τουρκικό τέρας που απειλεί σήμερα την Ελλάδα



Η αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας μεγάλωσε με τις «πλάτες» των Γερμανών και προσωπικά της πρώην Καγκελαρίου Α.Μέρκελ

Η κύρια στρατηγική ανάπτυξη της δήθεν ανεξάρτητης αμυντικής βιομηχανίας της Τουρκίας, βασίζεται στην πρακτική της σύναψης κοινοπραξιών με ευρωπαϊκές, κυρίως γερμανικές αμυντικές εταιρείες.

Την ίδια ακριβώς περίοδο, μέσω προγραμμάτων της ΕΕ, με ευθύνη φυσικά του Βερολίνου, οι δύο κολοσσοί της τουρκικής βιομηχανίας όπλων, η Aselsan (51η μεταξύ των κορυφαίων εξαγωγέων όπλων στον κόσμο, και η Roketsan επιδοτούνταν με χρήμα των Ευρωπαίων πολιτών.

Η ΕΕ χρηματοδότησε επίσης (30.000 €) τη Διεύθυνση Πληροφοριών της Τουρκικής Προεδρίας, το πανίσχυρο όργανο λογοκρισίας, που εργάζεται επίμονα για να περιορίσει με νόμο όλες τις ελεύθερες φωνές στην χώρα.

Προγράμματα όπως το τουρκικό ειδικό όχημα Hizir, η κατασκευή του οποίου έγινε μέσω του Ευρωπαϊκού Προγράμματος για την «Ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων μεταξύ Τουρκίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης», με την Ευρώπη να καλύπτει το όλο έργο κατά 75% και 25% το Τουρκικό κράτος, είναι ενδεικτικό το τι ακριβώς έχει δοθεί στην Άγκυρα.

Η  Επιτροπή της ΕΕ έχει συγχρηματοδοτήσει μέσω του Μηχανισμού Προενταξιακής Βοήθειας την κατασκευή των τουρκικών τεθωρακισμένων  οχημάτων «που φέρουν εξοπλισμό επιτήρησης των συνόρων, καθώς και ραντάρ επιτήρησης και θερμικές κάμερες, με το μεγαλύτερο μέρος του εξοπλισμού αυτού να έχει ήδη παραδοθεί.

Η ΕΕ επιδότησε την αγορά των συγκεκριμένων τουρκικών οχημάτων, από τον Ερντογάν για την Τουρκία, μετά τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, και πρόσφατα ο Ερντογάν απείλησε την Ελλάδα με άνοιγμα ξανά των συνόρων.

Επίσης το 2020, ο αρμόδιος Επίτροπος για την Πολιτική Γειτονίας Oliver Várhelyi, είχε επιβεβαιώσει πρόγραμμα που αφορούσε  χρηματοδότηση από την ΕΕ για την αγορά 4 σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής, μήκους 9 έως 11 μέτρων, μέγιστης ταχύτητας 35 κόμβων και εμβέλειας 300 χιλιομέτρων.
 
Σε αυτά τα επιδοτούμενα προγράμματα, θα πρέπει να προσθέσουμε και τα δις που έχει δώσει μέχρι τώρα η Γερμανία, συγνώμη η ΕΕ εννοούσαμε, για το μεταναστευτικό στον Ερντογάν.    

Το σημερινό “τέρας” λοιπόν, που ονομάζεται τουρκική αμυντική βιομηχανία, και κατ’ επέκταση τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, ( συνδέονται άρρηκτα), το έχει  εκθρέψει η πρώην Καγκελάριος Α.Μέρκελ, με την άφρονα πολιτική της προς το επικίνδυνο Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Το αποτέλεσμα ήταν να απειλείται ευθέως Ελλάδα και Κύπρος, να στοχοποιούνται τα “ευρωπαϊκά” κοιτάσματα των δύο χωρών, ενώ οι Τούρκοι, ήδη κάνουν και αντίπραξη στην ΕΕ, πουλώντας δικά τους αμυντικά προϊόντα, όπως τα BAYRAKTAR T-B2 και τα σκάφη ULAQ, σε χώρες της ένωσης.

Το “τέρας” αυτό επίσης που ονομάζεται τουρκική αμυντική βιομηχανία, απειλεί ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη, και τον ελληνισμό, με την “ Γαλάζια Πατρίδα”, και το σχέδιο “εθνικός Όρκος”, που μεταφράζονται σε επέκταση των σημερινών τουρκικών συνόρων προς όλες τις κατευθύνσεις, ενώ η χάρη των Τούρκων έχει ήδη φτάσει στον Καύκασο και την Αφρική.

Οι απώλειες σε αμυντικά συμβόλαια για τις αμυντικές εταιρείες της ΕΕ, ( Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία,κά) έως τώρα αφορούν πολλά δις, τα οποία καρπώνεται η νεο-οθωμανική Τουρκία.

Με λίγα λόγια οι Γερμανοί, και λοιποί Ευρωπαίοι, έβαλαν τα “ χέρια τους και έβγαλαν τα μάτια τους”, κάτι όμως που δεν πρόκειται να κάνει ούτε η Ελλάδα ούτε η Κύπρος, παρά τα προβλήματα τους λόγω οικονομίας εδώ και 10 χρόνια.

Το καλύτερο για την ΕΕ, που δεν έχει δικό της στρατό, (και καλύτερα, λόγω και πάλι των Γερμανών και των σχεδίων τους), είναι να στηρίξει Αθήνα και Λευκωσία όσο μπορεί, αφού αποτελούν τον προμαχώνα της δύσης έναντι των τουρκικών επεκτατικών σχεδίων.

Αν τυχόν σε κάποιο σενάριο ( πράγμα αδύνατο)  “λύγιζε” ποτέ ο ελληνισμός, τότε οι Τούρκοι δεν θα σταματούσαν στην Βιέννη, αλλά θα καταλάμβαναν  ολόκληρη την ΕΕ (πλην Βρετανίας που είναι νησί), αφού εκατομμύρια από αυτούς ευρίσκονται ήδη ως μετανάστες σε ευρωπαϊκές πόλεις.