Ο Παναγιωτόπουλος και οι «πολεμιστές της πισίνας»



Όσοι βρέθηκαν την Τρίτη (28/12/21) το μεσημέρι στην οδό Μεσογείων στο ύψος του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σίγουρα παρατήρησαν μια ασυνήθιστη κίνηση γύρω από το ελληνικό Πεντάγωνο. Κάποιοι μεγαλόσωμοι αθλητικοί συμπαθητικοί τύποι, κρατώντας μπάλα ανά χείρας εισέρχονταν στην πύλη του υπουργείου.

Ήταν οι Ολυμπιονίκες της Εθνικής Πόλο, τους οποίους τίμησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος (παλιός πολίστας στην εθνική νέων), αλλά και η στρατιωτική ηγεσία. Εις εξ αυτών, ο προπονητής τους, Θοδωρής Βλάχος προσήλθε με στολή Λιμενικού, αφού υπηρετεί στο Λιμενικό.

Τι έγινε στο υπουργείο;

Πρώτον ο υπουργός τους προσφώνησε ως «πολεμιστές της πισίνας», εν συνεχεία τους ανακοίνωσε τη νέα διάταξη σύμφωνα με την οποία μόνον οι κάτοχοι ολυμπιακών μεταλλίων (χρυσού, αργυρού και χάλκινου) θα προσλαμβάνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όχι όπως συνέβαινε έως τώρα που προσλαμβάνονταν οι οκτώ πρώτοι κάθε ολυμπιακού αγωνίσματος. Αυτό σημαίνει ότι και οι 13 της Εθνικής Ομάδας Πόλο προσλαμβάνονται στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δεύτερον τους ανακοίνωσε ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν την πισίνα της Σχολής Ευελπίδων ως προπονητικό κέντρο,

Τρίτον τους έδωσε αναμνηστικές πλακέτες

Και τέταρτον τους έκανε ως παλαιός πολίστας… κριτική για τους αγώνες που έδωσαν με τον Φουντούλη να λέει ότι δεν περίμενε να ακούσει τέτοια στοχευμένα σχόλια.

Οι πολίστες δώρισαν στον υπουργό μία μπάλα με τις υπογραφές τους, με τον υπουργό να τους υπόσχεται ότι η επόμενη συνάντησή τους θα είναι στις… πισίνες.

ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ