ΕΣΠΕΛ: Θετική Εξέλιξη στην Διεκδίκηση Αποζημίωσης των Στρατιωτικών για την Εκτέλεση Νυκτερινής Υπηρεσίας



Ανακοίνωση Τύπου Θετικής Εξέλιξης στην Διεκδίκηση Αποζημίωσης των Στρατιωτικών για την Εκτέλεση Νυκτερινής Υπηρεσίας

Αγαπητά μέλη της ΕΣΠΕΛ,

1. Η έλευση του νέου έτους επεφύλασσε ένα ευχάριστο νέο για τα μέλη μας.

2. Σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβε η ΕΣΠΕΛ από την Ομοσπονδία μας ΠΟΜΕΝΣ, δημοσιεύθηκαν οι πρώτες θετικές αποφάσεις για τη διεκδίκηση αποζημίωσης των νυκτερινών υπηρεσιών, οι οποίες κάνουν δεκτές τις σχετικές αγωγές.

3. Πρόκειται για μια σημαντική δικαίωση της ΠΟΜΕΝΣ, η οποία από την πρώτη στιγμή προέτρεψε τις Πρωτοβάθμιες Ενώσεις της και κατ’ επέκταση τα μέλη αυτών, να προσφύγουν με ομαδικές αγωγές για τη διεκδίκηση των νυκτερινών, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι συνιστούσαν στάση αναμονής.

4. Όσοι εισάκουσαν την συμβουλή της Ένωσης - Ομοσπονδίας μας δικαιώνονται, καθόσον όπως προκύπτει υπάρχουν βάσιμες ελπίδες αποζημίωσης νυκτερινής υπηρεσίας για τα έτη 2017 και 2018, ενώ έχουν ήδη «κλειδώσει» και την διετία 2019 – 2020 εφόσον συμμετείχαν και στις επόμενες ομαδικές διεκδικήσεις. Αντιθέτως, όσοι δεν προσέφυγαν εγκαίρως δικαστικά, σήμερα μπορούν να διεκδικήσουν μόνο την τελευταία διετία (2020-2021) διότι οι αξιώσεις τους για προηγούμενα έτη έχουν παραγραφεί.

5. Ενόψει των εξελίξεων αυτών, και σε συνεννόηση με το δικηγορικό γραφείο του νομικού συμβούλου της ΠΟΜΕΝΣ, οργανώνεται νέος κύκλος ομαδικών αγωγών (για τα έτη 2020-2021), για όσους δεν είχαν συμμετάσχει στις προηγούμενες διεκδικήσεις, με καταληκτική ημερομηνία συγκέντρωσης των δικαιολογητικών την 28 Φεβρουαρίου 2022.

6. Συνιστούμε στους συναδέλφους που δεν έχουν μέχρι στιγμής κινηθεί δικαστικά, να προβούν στις δέουσες ενέργειες ώστε να διασφαλίσουν τουλάχιστον την τελευταία διετία (2020-2021).

7. Καλούμε να γραφτούν άμεσα ΟΛΟΙ οι στρατιωτικοί της Φρουράς Λάρισας, στην Οικογένεια της ΕΣΠΕΛ - ΠΟΜΕΝΣ. https://espel.pomens.gr/aitisi-eggrafis Την Ένωση που σε συνεργασία με την πολυπληθέστερη Ομοσπονδία Στρατιωτικών - ΠΟΜΕΝΣ στο Πανελλήνιο ξέρει να αναδεικνύει, να διεκδικεί και να δικαιώνει τα 1000 και πλέον μέλη της.

Συνεχίζουμε δυναμικά, με νέες νικηφόρες διεκδικήσεις, 
προς όφελος των συναδέλφων μας!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο