Τουρκία: Καταστροφή των Τούρκων στη Συρία σε βίντεο



Βίντεο μετά την επίθεση Κούρδων σε τουρκικό τεθωρακισμένο προκαλεί αμηχανία στην Άγκυρα.

Τουρκία: Καταστροφή των Τούρκων στη Συρία σε βίντεο, μετά από επίθεση των Κούρδων σε τουρκικό τεθωρακισμένο.

Τουρκικό τεθωρακισμένο καταστράφηκε από κουρδική επίθεση κατά την προσπάθεια εισβολής τουρκικών στρατευμάτων σε περίοχη που ελέγχει ο συριακός στρατός και οι Κούρδοι.

Το πλήγμα προήλθε από αντιαρματικό ενώ καταγράφηκε και σε βίντεο.

Από την επίθεση καταστράφηκε το τουρκικό τεθωρακισμένο, με την τουρκική πλευρά να μην έχει ακόμη ανακοινώσει πληροφορίες για θύματα από την κουρδική επίθεση.

Ο τουρκικός στρατός προσπάθησε να εισέλθει κρυφά στο έδαφος της Συρίας που ελέγχεται από τα συριακά στρατεύματα και τους κουρδικούς σχηματισμούς, αναφέρει το πρακτορείο Avia.pro.

Παρά τις δηλώσεις της Άγκυρας ότι η Τουρκία θα πραγματοποιήσει στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία, μέχρι στιγμής η Άγκυρα έχει περιοριστεί σε απόπειρες αιφνιδιαστικών επιθέσεων.

«Αυτό οφείλεται στην εξαιρετικά δύσκολη πολιτική και οικονομική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, καθώς και στις δηλώσεις της Ρωσίας ότι η Μόσχα δεν θα επιτρέψει νέο γύρο συγκρούσεων και κλιμάκωση στη Συρία», σημειώνεται.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με όσα δήλωσαν ανώνυμες πηγές στο ρωσικό RIA Novosti, ένα ρωσικό επιθετικό drone «Orion» κατέρριψε ξένα drones στον ουρανό της Συρίας.

«Εάν το ρωσικό Orion κατέρριψε πραγματικά ένα drone πάνω από τη Συρία, τότε είναι σαφές ότι ήταν είτε το τουρκικό Bayraktar TB2 είτε το ANKA-S, ή το αμερικανικό MQ-9 Reaper», ανέφερε η ρωσική πηγή.


 



ΠΗΓΗ