Eλληνοτουρκικά: Έτοιμος ο τουρκικός στόλος αποβατικών απέναντι από την Ελλάδα



Τι χρειάζεται ο τουρκικός στόλος αποβατικών απέναντι από την Ελλάδα;

Eλληνοτουρκικά: Έτοιμος ο τουρκικός στόλος αποβατικών απέναντι από την Ελλάδα την ώρα που η Τουρκία ζητάει αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών.

Η Τουρκία ζητά έντονα την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών απέναντι από τα παράλια της Τουρκίας και διατείνεται πως επιδιώκει τον διάλογο με την Ελλάδα.

Μάλιστα αυτά ανέφερε και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του στους Τούρκους στρατιωτικούς, πετώντας με τουρκικό ιπτάμενο ραντάρ στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Άγκυρα τα τελευταία χρόνια επιδιώκει να καταστήσει γκρίζο και διεκδικούμενο όποιο ελληνικό νησί ή βραχονησίδα δεν έχει καταγραφεί, σύμφωνα με την Τουρκία, στη Συνθήκη της Λωζάνης, ενώ την ίδια ώρα επιχειρεί να επιτύχει τον αφοπλισμό των ελληνικών νησιών κοντά στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Οι Τούρκοι θέλουν να περάσουν το… μήνυμα πως τα παράλια της Μικράς Ασίας απειλούνται από επιθετικές ενέργειες των Ελλήνων, την ώρα που η Άγκυρα το μόνο που θέλει είναι «η ειρήνη, η συνεργασία και η σταθερότητα στην περιοχή».

Βέβαια την ίδια ώρα, σε φωτογραφίες που δημοσιεύτηκαν από την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας στα τουρκικά παράλια την 1η Ιανουαρίου του 2022, διαπιστώνει κανείς πως ο τουρκικός αποβατικός στόλος είναι έτοιμος για να επιχειρήσει όποτε πάρει την εντολή.

Και προφανώς, απέναντι από τα ελληνικά νησιά τα τουρκικά αποβατικά δεν θα επιδιώξουν απόβαση στην… Λιβύη ή την Συρία.

Η ελληνική θέση είναι πως «ό, τι απειλείται δεν αποστρατικοποιείται» και με τέτοιες φωτογραφίες είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς (σ.σ. ίσως εκτός από τους Γερμανούς), γιατί τα ελληνικά νησιά δεν γίνεται να αποστρατικοποιηθούν.

Την ίδια ώρα γίνεται σαφές πόσο σημαντική είναι η ελληνική απόφαση να εγκατασταθούν οι ισραηλινοί Spike NLOS στα νησιά του Αιγαίου και γιατί χρειάζεται άμεσα να ενισχυθεί η Ελλάδα με περισσότερα μέσα ταχείας μεταφοράς προσωπικού από την ενδοχώρα στα νησιά.

Έχει κανείς αμφιβολία γι αυτό;




ΠΗΓΗ