Ένα αμερικανικό τανκ M1 Abrams δεν μπόρεσε να σκαρφαλώσει σε βουνό λόγω μερικών εκατοστών χιονιού



Το κύριο άρμα των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ αποδείχθηκε ακατάλληλο για χρήση το χειμώνα.

Ένα βίντεο κερδίζει δημοτικότητα στον Ιστό, το οποίο δείχνει τις ανεπιτυχείς προσπάθειες του τανκ M1 Abrams των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ να ανέβει στο βουνό. Παρά το γεγονός ότι το βαρύ μαχητικό όχημα, το οποίο είναι το κύριο τανκ του αμερικανικού στρατού, έχει τεράστια δύναμη, τα τεθωρακισμένα οχήματα μπόρεσαν να σταματήσουν μόνο μερικά εκατοστά χιονοκάλυψης - το τανκ απλά άρχισε να γλιστράει και να κατεβαίνει στην πλαγιά.

Στα καρέ βίντεο που παρουσιάζονται, μπορείτε να δείτε την ανεπιτυχή προσπάθεια του αμερικανικού βαρέος άρματος M1 Abrams να ξεπεράσει το λόφο. Συνολικά έγιναν αρκετές προσπάθειες, αλλά το βαρύ όχημα μάχης δεν κατάφερε ποτέ να ξεπεράσει ένα τέτοιο εμπόδιο. Αυτό δείχνει ότι η δεξαμενή είναι ακατάλληλη για χρήση το χειμώνα, ειδικά όταν ξεπερνιέται δύσκολο έδαφος.

Προηγουμένως, οι ειδικοί έχουν ήδη δηλώσει ότι τα αμερικανικά άρματα μάχης M1 Abrams είναι ελάχιστα χρήσιμα για την εκτέλεση εργασιών που έχουν ανατεθεί το χειμώνα. Αυτό οφείλεται, μεταξύ άλλων, στο γεγονός ότι αυτά τα οχήματα μάχης δεν ήταν προσαρμοσμένα να λειτουργούν σε συνθήκες χιονιού και χαμηλών θερμοκρασιών, κάτι που, παρεμπιπτόντως, επιβεβαιώνεται από το τρέχον βίντεο.