Τουρκία και Πακιστάν προκαλούν ξανά την Ινδία! - ''Το Κασμίρ βρίσκεται στις καρδιές μας-Οι Πακιστανοί είναι αδέλφια μας'



Η Ελλάδα πρέπει να βρίσκεται σε συναγερμό & όχι να κάνει συμφωνίες με το Ισλαμαμπάντ!-Επίσκεψη του Επικεφαλής των Τουρκικών Θρησκευτικών Υποθέσεων στη Λαχόρη 

Του Αντρέα Μουντζουρούλια

Ο Επικεφαλής των Τουρκικών Θρησκευτικών Υποθέσεων καθ. Δρ. Ali Erbaş,  μίλησε στlους Πακιστανούς στο Τζαμί Badşahi στη Λαχόρη του Πακιστάν. 

Ο Πρόεδρος των Θρησκευτικών Υποθέσεων Ali Erbaş, απευθυνόμενος στους Πακιστανούς μουσουλμάνους στο Τζαμί Badşahi του Πακιστάν, είπε: «Η ηθική και ο νόμος της αδελφοσύνης είναι μια από τις πιο σημαντικές αξίες που μας κληρονόμησε ο Κύριός μας. Αυτή η αδελφότητα συγκεντρώνει πιστούς διαφορετικών γλωσσών, χρωμάτων, φυλών και γεωγραφιών με την ίδια πίστη και ενθουσιασμό.»

Ο Πρόεδρος Erbaş, ο οποίος έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και τριαντάφυλλα από τους νέους που έφεραν τις σημαίες της Τουρκίας και του Πακιστάν κατά την άφιξή του στο τζαμί, είπε: «Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος που βρίσκομαι με τους φίλους και τους αδελφούς μου σε αυτό το όμορφο τζαμί». είπε. «Σας στέλνω χαιρετισμούς από την Κωνσταντινούπολη, την Άγκυρα, το Ικόνιο, από όλους τους αδελφούς σας στην Τουρκία & ιδιαίτερα από τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.»
 

Ο  Erbaş δήλωσε ότι «ο πόνος, η λύπη ή η ευτυχία ενός πιστού επηρεάζει άλλους πιστούς, ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται στον κόσμο. Για αυτόν τον λόγο, αν ένα αγκάθι τρυπήσει το πόδι ενός από τους αδελφούς μας στη Λαχόρη, στο Ισλαμαμπάντ, στο Καράτσι και στο Κασμίρ, πληγώνονται και οι πιστοί στην Τουρκία. Για αυτόν τον λόγο, οι λύπες των αδελφών και των αδελφών μας στο Κασμίρ, την Ιερουσαλήμ, τη Μιανμάρ, την Υεμένη, τη Συρία, τη Λιβύη και πολλά ακόμη καταπιεσμένα εδάφη κάνουν τις καρδιές μας να πονούν.Δεν θα ξεχάσουμε την βοήθεια του Πακιστάν στον Αγώνα του Τουρκικού Έθνους για την Ανεξαρτησία! 
 
«Όσο πολεμούσαμε για ζωή και θάνατο, τα αδέρφια μας (Πακιστανοί), βρίσκονταν επίσης υπό την πίεση των αποικιοκρατών της περιόδου. Παρά τα δεινά και τις απειλές, συγκεντρώθηκε μεγάλη βοήθεια για το Τσανάκκαλε. Θα ήθελα να εκφράσω ότι οι Τούρκοι αδερφοί σας δεν θα ξεχάσουν ποτέ τη θυσία σας.»