Νέο γύρο αμυντικών εξοπλισμών προανήγγειλε ο Ν. Παναγιωτόπουλος - Σειρά έχει ο Στρατός Ξηράς



Κατά τη συζήτηση για τους εξοπλισμούς και την κύρωση των αμυντικών συμβάσεων στη Βουλή, την Παρασκευή, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέφερε πως μετά τις συμβάσεις που καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας και του Πολεμικού Ναυτικού θα ακολουθήσουν νέα εξοπλιστικά προγράμματα για την ενίσχυση του Στρατού Ξηράς.

«Εφόσον έχουμε χρόνο, θα έρθουν κι άλλες παρεμβάσεις που θα ολοκληρώσουν το φάσμα των αναγκών και στους τρεις Κλάδους. Καλύφθηκαν ικανοποιητικά πολλές ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας, προχωρούμε τώρα και στο Πολεμικό Ναυτικό. Ασφαλώς και ο Στρατός Ξηράς έχει τις δικές του ανάγκες, και αυτή την ώρα γίνονται διαπραγματεύσεις και για τις ανάγκες του. Υπάρχει συνολικό σχέδιο. Έχουμε συνολικό σχέδιο και θα το διαπιστώσετε στο άμεσο μέλλον με όσα θα φέρουμε για συζήτηση και ψήφιση στη Βουλή».

Παράλληλα, ο υπουργός απάντησε και στην κριτική για το τελικό κόστος των φρεγατών, εξηγώντας πως το αρχικό ποσό των 3,49 δισ. ευρώ που είχε εξαγγελθεί και από τον πρωθυπουργό δεν περιλάμβανε τις τελικές κρατήσεις.

Αναφορικά με τη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας, επισήμανε πως η Naval group έχει συμπεριλάβει περισσότερες από 50 ελληνικές εταιρείες για κατασκευαστικά έργα. Τέλος, τόνισε ότι ο βαθμός «εμπλοκής» των ελληνικών ναυπηγείων σε Ελευσίνα και Σκαραμαγκά θα εξαρτηθεί και από τις επενδύσεις στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις.