Ερντογάν: «Τελειώνει» άμεσα σύμφωνα με τους ειδικούς! – Πότε θα συμβεί αυτόΜετρημένες είναι οι μέρες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προεδρία της Τουρκίας σύμφωνα με τους διεθνολόγους.

Τουρκία: Σύντομα θα αποτελέσει παρελθόν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σύμφωνα με όσα λέει ο διεθνολόγος και Υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος. Συγκεκριμένα όπως εξήγησε σε έναν με ενάμισι χρόνο θα έχει αποτελέσει παρελθόν από το προεδρικό του αξίωμα.

Ο Ερντογάν έχει φέρει την τουρκική οικονομία σε ένα τέλμα, με τον πληθωρισμό στα ύψη, με μισθούς πείνας και αρκετούς πολίτες να καταφεύγουν ακόμη και στην κατανάλωση σκυλοτροφής προκειμένου να μη μείνουν με άδειο στομάχι!

Την ίδια ώρα ο 68χρονος πρόεδρος επενδύει στον ακραίο εθνικισμό και στο Ισλάμ προκειμένου να «θολώσει τα νερά» για τους Τούρκους πολίτες και να ασχολούνται με τους υποτιθέμενους εξωτερικούς εχθρούς της χώρας (όπως η Ελλάδα και η Ευρώπη γενικότερα) ώστε η αποτυχημένη πολιτική του να μένει στο απυρόβλητο.

Σε ένα κράτος σαν την Τουρκία όλα μπορούν να γίνουν, εξήγησε ο κ. Συρίγος για το ενδεχόμενο ο Ερντογάν να «βάλει χέρι» στις καταθέσεις των τούρκων πολιτών.

Αν αυτό γίνει η πιθανότητα να αντιδράσει με έντονο τρόπο ο μέσος Τούρκος. Ο μέσος Τούρκος αποδέχεται το Ντοβλέτι (σ.σ. το κράτος), έτσι οι πιθανότητα να αντιδράσει με έντονο τρόπο είναι περιορισμένη. Δεν υπάρχει ιστορικά τέτοια εμπειρία, συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Οσο για το μέλλον του Ερντογάν στον προεδρικό θώκο ο Αγγελος Συρίγος ήταν ξεκάθαρος: Είμαστε σε μια μεταβατική περίοδο στην Τουρκία. Δεν είναι θέμα ημερών είναι θέμα μηνών πιστεύω η μετάβαση προς την επόμενη κατάσταση. Μέσα στον επόμενο 1, 1,5 χρόνο πιστεύω οτι ο Ερντογάν έχει ολοκληρώσει την πορεία του.

Όσο για το ποιος μπορεί να αντιμετωπίσει στις προσεχείς εκλογές τον 68χρονο νυν ηγέτη της γειτονικής χώρας, ο καθηγητής διεθνολογίας εξήγησε: «Ο Ακάρ τον οποίο ο Ερντογάν αυτή τη στιγμή έχει χρίσει ως το Νο2, είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έχει εξαιρετικές σχέσεις με τους Αμερικανούς. Απο Κεμαλικός ξεκίνησε, είναι αμερικανοσπουδαγμένος και μπορεί να τον δούμε αυτόν ως τη λύση που θα προτείνει το κυβερνών κόμμα προσπαθώντας να αποσπάσει ψήφους και ισλαμιστές».