Ουκρανία-Έκτακτο: Δυο Ελληνες ομογενείς νεκροί από πυρά στρατιωτώνΟυκρανία: Δυο Έλληνες ομογενείς έπεσαν νεκροί από πυρά στρατιωτών μετά από συμπλοκή στο χωριό Γράνιντνα, όπως ανακοίνωσε το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών. Κλιμακώνεται η ένταση με τη ρωσική εισβολή να είναι πιο κοντά από ποτέ. Τι οδηγίες δίνει η Αθήνα στους συμπατριώτες μας που βρίσκονται στην επίμαχη περιοχή.

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών ενημέρωσε για το δυσάρεστο συμβάν στο χωριό Γράνιτνα της Ουκρανίας. Οι δυο Έλληνες ομογενείς συνεπλάκησαν με στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού για ασήμαντη αιτία, όπως αναφέρει το ΥΠΕΞ, και τα πυρά των τελευταίων ήταν αυτά που τους σκότωσαν.

Μάλιστα, το ελληνικό υπουργείο κάνει λόγο για διπλή ανθρωποκτονία, ενώ ο Νίκος Δένδιας είχε συνομιλία με τον Ουκρανό ομόλογό του, Ντμίτρο Κούλεμπα, ζητώντας την προστασία της ελληνικής κοινότητας.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

Εκφράζουμε την βαθύτατη θλίψη μας για τον αιφνίδιο θάνατο δύο ομογενών και τον βαρύ τραυματισμό άλλων δύο στο χωριό Γράνιτνα, το οποίο βρίσκεται πλησίον της γραμμής επαφής στην Ανατολική Ουκρανία.

Εκφράζουμε επίσης τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους των θυμάτων, καθώς και ευχές για ταχεία ανάρρωση των τραυματισμένων.

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα στοιχεία, υπεύθυνοι της διπλής ανθρωποκτονίας είναι τρεις στρατιώτες του Ουκρανικού στρατού, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους ανωτέρω ομογενείς για ασήμαντη αιτία.

Ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, έχει ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικώς με τον Ουκρανό ομόλογό του Dmytro Kuleba, προκειμένου να τονιστεί, εκ νέου, η ανάγκη προστασίας της Ελληνικής Κοινότητας στην Ουκρανία.

Σύμφωνα, πάντως, με πηγές από την Ουκρανία το συμβάν και ο θάνατος των δυο ομογενών, όπως και ο τραυματισμός δυο ακόμα, δεν φαίνεται να σχετίζεται με την κρίση και την πιθανή ρωσική εισβολή.