Οι ΗΠΑ βάζουν «stop» στα παιχνίδια των Τούρκων για τα ελληνικά νησιάΤέλος στα παιχνίδια των Τούρκων στα ελληνοτουρκικά βάζουν οι ΗΠΑ.

Ελληνοτουρκικά: Την προκλητική της στάση αναφορικά με τα ελληνικά νησιά και την παρουσία στρατού σε αυτά διατηρεί η Τουρκία που όμως λαμβάνει από παντού μηνύματα για την υπόθεση.

Μπορεί ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής χώρας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου να απειλεί ανοιχτά την Ελλάδα για πολεμική σύρραξη και ταυτόχρονα να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών όμως οι ΗΠΑ του έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα βάζοντας «stop» στα επικοινωνιακά παιχνίδια.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ξεκαθάρισε ότι η κυριαρχία και η εδαφική ακεραιότητα όλων των χωρών πρέπει να γίνεται σεβαστή και να προστατεύεται βάζοντας τέλος στις ορέξεις των Τούρκων για θερμό επεισόδιο.

Έτσι, παρότι ο Τσαβούσογλου έκανε λόγο σε δηλώσεις του στο τουρκικό δίκτυο TRT για στρατικοποίηση των ελληνικών νησιών που παραβιάζει τις διεθνείς συνθήκες που καθόρισαν την παραχώρηση τους και έθεσε ξεκάθαρα θέμα της κυριαρχίας τους, όμως η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική.

Μάλιστα, δεν έμεινε εκεί καθώς δεν δίστασε να απειλήσει ευθέως την χώρα μας λέγοντας πως η Τουρκία δεν θα μείνει στις παρατηρήσεις αλλά θα παρακολουθεί εκτενώς το θέμα και θα επέμβει αναλόγως.

Με αυτή της την στάση, η Τουρκία δείχνει το πόσο πιεσμένη είναι καθώς από την μια βλέπει την ενίσχυση της χώρας μας αλλά και την αστάθεια που υπάρχει στο εσωτερικό της, με τον Ερντογάν να θέλει μέσω του Τσαβούσογλου να σηκώσει σκόνη στα Ελληνοτουρκικά προκειμένου να ανεβάσει την δημοτικότητα του ενόψει των επερχόμενων εκλογών.

Φυσικά, όλες αυτές οι απειλές δεν έμειναν αναπάντητες από την Ελληνική Κυβέρνηση, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει σε συνέντευξη του στο κανάλι του ΣΚΑΪ, πως το τίμημα μιας σύγκρουσης με την Ελλάδα, θα είναι βαρύ για την Τουρκία.