Τουρκικό δημοσίευμα: «Η Ελλάδα ψηφίζει για να μας εξοργίσει»



Ενώ οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας ήταν τεταμένες και ομαλοποιήθηκαν, μια  αξιοσημείωτη κίνηση ήρθε από την Αθήνα, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Το ελληνικό κοινοβούλιο ψήφισε χθες το βράδυ την αγορά 3 νέων φρεγατών γαλλικής κατασκευής. 
 
Στο κοινοβούλιο των 300 εδρών, 157 βουλευτές από το κυβερνών κόμμα και την αντιπολίτευση ενέκριναν τη συμφωνία των 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Από την άλλη, οι βουλευτές έδωσαν το πράσινο φως στην απόφαση αγοράς 6 νέων πολεμικών αεροσκαφών Rafale πέραν των 18 πολεμικών αεροσκαφών που παραγγέλθηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Γαλλία.

Η Τουρκία και η Ελλάδα, που είναι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ, έχουν έρθει αντιμέτωπες με πολλά ζητήματα, ιδιαίτερα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε ότι «ο ελληνικός στρατός πρέπει να εκσυγχρονιστεί μετά την περικοπή του προϋπολογισμού λόγω της οικονομικής κρίσης στη χώρα μεταξύ 2010-2018». Ο Έλληνας υπουργός τόνισε επίσης ότι υπάρχει ανάγκη ανανέωσης σε όλα τα επίπεδα του στρατού.

Δύο πολεμικά πλοία που αγοράστηκαν από τη Γαλλία θα παραδοθούν το 2025, ενώ το τρίτο θα ενταχθεί στο ελληνικό ναυτικό το 2026. Στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών, υπάρχει δυνατότητα αγοράς και τέταρτης φρεγάτας.

sozcu.com.tr