Η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι «Οι Έλληνες πυροβόλησαν Τούρκους ψαράδες ανοιχτά της Χίου - Υπάρχει τραυματίας»H ακτοφυλακή της Τουρκίας υποστηρίζει ότι ελληνικές δυνάμεις πυροβόλησαν κατά δύο τουρκικών αλιευτικών σκαφών στο Αιγαίο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας ψαράς. 

Συγκεκριμένα η Yeni Safak υποστηρίζει ότι δύο τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καράμπουρούν δέχθηκαν πυρά από ελληνικές δυνάμεις στις 22 Φεβρουαρίου στις 19.15 και τραυματίστηκε ένα μέλος πληρώματος στο πόδι.

Η ανακοίνωση της τουρκικής ακτοφυλακής έχει ως εξής: «Μετά την πληροφορία ότι ελληνικά στοιχεία πυροβόλησαν 2 τουρκικά αλιευτικά σκάφη που ψάρευαν μεταξύ Χίου και Καραμπουρούν γύρω στις 19.15 της 22ας Φεβρουαρίου 2022 και ότι 1 μέλος του πληρώματος τραυματίστηκε στο πόδι, 2 σκάφη του Λιμενικού στάλθηκαν αμέσως στο σημείο».

Πώς έγινε το επεισόδιο 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένα τουρκικό σκάφος με τρία άτομα ψάρευε σε ελληνικά χωρικά ύδατα. 

Σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, προσέγγισε τους Τούρκους και τους ζήτησε να αποχωρήσουν. Εκείνοι τους όμως αγνόησαν και προσπάθησαν να εμβολίσουν το σκάφος του Λιμενικού. 

Στη συνέχεια, οι ψαράδες φέρονται να πέταξαν και και αντικείμενα στο ελληνικό σκάφος.

Αντιδρώντας το πλήρωμα του Λιμενικού προέβη σε χρήση πυρών από όπλο τύπου φλόμπερ, με αποτέλεσμα να υποστεί φθορές το αλιευτικό, το οποίο εντέλει έβαλε πλώρη για τα τουρκικά παραλία.

ΠΗΓΗ