Τουρκία: Βολές κατά ΝΑΤΟ – «Είναι ντροπή, υποστηρίζει τρομοκράτες»!



Κατά του ΝΑΤΟ στρέφεται η Τουρκία!

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και η Τουρκία συνεχίζει να παίζει τα δικά της επικοινωνιακά παιχνίδια, βάζοντας στο στόχαστρο της αυτή τη φορά το ΝΑΤΟ.

Πρόσφατα ο Χουλουσί Ακάρ επιτέθηκε στην Ελλάδα λέγοντας πως προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την κρίση στο Ουκρανικό μέτωπο για να απειλήσει την Τουρκία, όμως η Άγκυρα δεν μένει εκεί.

Πλέον, βάζει στο κόλπο και τον Τούρκο μεγαλοεπιχειρηματία Ετέμ Σαντζάκ που φημίζεται για τις πολύ καλές σχέσεις του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και για τον σημαντικό ρόλο που του έχει δώσει ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Σαντζάκ είναι ο άνθρωπος που έχει επιλεγεί από την Τουρκία για την προώθηση και ανάπτυξη των σχέσεων της χώρας με την Ρωσία αλλά και την Κίνα.

Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκε στην Μόσχα όπου και είχε μια σειρά από συναντήσεις, μέσα από τις οποίες στράφηκε ξεκάθαρα κατά του ΝΑΤΟ, χαρακτηρίζοντας ως ντροπή μια πιθανή ένταξη της Τουρκίας σε αυτό.

Τουρκία: «To NATO είναι ένας παλιός καρκίνος»
Ακόμη, πρόσθεσε πως το ΝΑΤΟ αποτελεί έναν παλιό καρκίνο που δεν λέει να φύγει ενώ ταυτόχρονα σημείωσε πως είναι εκείνο που υποστηρίζει τρομοκράτες και επιχείρησε πραξικόπημα το 2016.

Την ίδια στιγμή, ο Ετέμ Σαντζάκ ήρθε σε δύσκολη θέση όταν ερωτήθηκε για την απόφαση της Τουρκίας να πουλήσει τα μη επανδρωμένα drones Bayraktar στην Ουκρανία, πετώντας την μπάλα αλλού και δίνοντας μια απάντηση που μάλλον δεν άφησε ικανοποιημένους τους Ρώσους.

Ειδικότερα, μίλησε για άγνοια της Τουρκίας που δεν πίστεψε πως οι Ουκρανοί αποσκοπούν στην συγκεκριμένη χρήση τους εις βάρος της Ρωσίας.

Τέλος, ο Σαντζάκ αποκάλυψε πως η Άγκυρα δεν σκοπεύει να συμμετέχει στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί και θα επιβληθούν στο μέλλον κατά της Μόσχας καθώς ο Ερντογάν θεωρεί πως αν πέσει η Ρωσία, τότε θα υπάρχει και κατάρρευση της Τουρκίας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα λόγια του πανίσχυρου Τούρκου επιχειρηματία έχουν ξεχωριστή σημασία καθώς δεν εκπροσωπούν μόνο τις δικές του πεποιθήσεις αλλά και τις αντίστοιχες του Ερντογάν, με τον οποίο δήλωσε στο παρελθόν… ερωτευμένος!