Η Ρωσία κατέρριψε Bayraktar στην Ουκρανία – Επίσημη ανακοίνωση από την Μόσχα



Σε ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, έκανε πριν λίγο ενημέρωση για την πορεία της στρατιωτικής επιχείρησης στο έδαφος της Ουκρανίας.

”- Οι μονάδες των ”ενόπλων δυνάμεων του Ντονμπάς”, πήραν τον έλεγχο των οικισμών Zachatovka, Khlebodarovka, Novotatarovka, Calm και Mirnoe.

Οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων προελαύνουν σε ευρύ μέτωπο και ελέγχουν τους οικισμούς Malaya Tokmachka, Marfopol, Removka, Novokarlovka, Orlinskoye, Volodino και Malinovka.
«Σήμερα, κατόπιν αιτήματος της ουκρανικής πλευράς, στην περιοχή των πόλεων Μαριούπολη και Volnovakha, εισήχθη ένα «καθεστώς σιωπής» με πλήρη διακοπή των εχθροπραξιών για να διασφαλιστεί η εκκένωση του άμαχου πληθυσμού.

Ούτε ένας πολίτης δεν μπόρεσε να βγει κατά μήκος των ανακοινωθέντων διαδρόμων ασφαλείας. Ο πληθυσμός αυτών των πόλεων κρατείται από τους Ουκρανούς εθνικιστές ως «ανθρώπινη ασπίδα».

Οι Ουκρανοί εθνικιστές εκμεταλλεύτηκαν το «καθεστώς σιωπής» για να ενισχύσουν τις θέσεις τους. Λόγω της απροθυμίας της ουκρανικής πλευράς να επηρεάσει τους εθνικιστές ή να επεκτείνει αυτό το καθεστώς, οι επιθετικές επιχειρήσεις ξεκίνησαν εκ νέου.

Σήμερα, τα χτυπήματα σε εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας συνεχίστηκαν. Μόνο στις 5 Μαρτίου καταστράφηκαν: 5 σταθμοί ραντάρ, 2 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Buk M-1, 4 αεροσκάφη Su-27 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας καταρρίφθηκαν σε αεροπορική μάχη στην περιοχή Zhytomyr και 1 Su. -25 καταρρίφθηκε από συστήματα αεράμυνας στην περιοχή Νίζιν. Επίσης, οι δυνάμεις αεράμυνας κατέστρεψαν ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας και 1 Bayraktar TB-2.

Συνολικά, 2119 εγκαταστάσεις στρατιωτικής υποδομής της Ουκρανίας χτυπήθηκαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.”