Οι Ρώσοι κατέρριψαν ελικόπτερο που θα παραλάμβανε διοικητές του ‘Αζόφ’ από τη ΜαριούποληΚαταρρίφθηκαν ακόμη δύο Su-24 και ένα Su-25

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 πάνω από τη Θάλασσα του Αζόφ, που πετούσε στη Μαριούπολη για να παραλάβει τους διοικητές του εθνικού τάγματος του Αζόφ.

Δύο Su-24 και ένα Su-25 καταρρίφθηκαν επίσης, δήλωσε τη Δευτέρα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος  Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Στην περιοχή της Μαριούπολης, πέντε χιλιόμετρα από την ακτογραμμή πάνω από τη Θάλασσα του Αζόφ, καταρρίφθηκε ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8, που κατευθυνόταν για έκτακτη εκκένωση των διοικητών του εθνικού τάγματος Αζόφ που είχαν εγκαταλείψει τους υφισταμένους τους», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

«Κατά τη διάρκεια της ημέρας στις 28 Μαρτίου, ρωσικά συστήματα αεροπορίας και αεράμυνας κατέρριψαν τρία ακόμη αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ουκρανίας στον αέρα: δύο Su-24 δυτικά του χωριού Κορόστεν στην περιοχή  Ζίτομιρ και ένα Su-25 πάνω από το χωριό Ντρουζκόβκα στην περιοχή του Ντόνετσκ», πρόσθεσε.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον στρατηγό, ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος καταρρίφθηκε κοντά στο χωριό  Τσερνομπάεβκα.

Tass.ru