Ο Ερντογάν δεν αποκλείει να αγοράσει περισσότερα όπλα από τη Ρωσία



Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ζήτησαν από κοινού κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι δεν αποκλείει, καταρχήν, η χώρα του να αγοράσει περισσότερα όπλα από τη Ρωσία, σημειώνει η αιγυπτιακή shorouknews.com.

Κατά τη συνάντησή του με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στην Άγκυρα, ο Ερντογάν είπε σήμερα, Δευτέρα, ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνει δήλωση για αυτό το θέμα και ότι πρέπει να εξεταστεί τι θα φέρει το μέλλον, σημειώνοντας ότι η Τουρκία είναι αποφασισμένη να διατηρήσει τις σχέσεις της τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία.
 
Η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, αγόρασε το ρωσικό σύστημα αεράμυνας S-400 το 2017, γεγονός που πυροδότησε κριτική εναντίον της από το εσωτερικό της συμμαχίας και οι Ηνωμένες Πολιτείες στην κυβέρνηση του πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είχαν επιβάλει κυρώσεις στην Τουρκία για αυτόν τον λόγο. Η Τουρκία αποκλείστηκε επίσης από ένα οπλικό  σημαντικό έργο, αυτό του μαχητικού αεροσκάφους F-35.

Η Άγκυρα θεωρεί τον εαυτό της μεσολαβητή στην ουκρανική σύγκρουση και διατηρεί στενές σχέσεις με την Ουκρανία και τη Ρωσία. Την περασμένη εβδομάδα, στην τουρκική πρωτεύουσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών, η πρώτη συνάντηση σε αυτό το υψηλό επίπεδο από την έναρξη του πολέμου, γράφει το δημοσίευμα.