ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΗ ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΔ!!!



Με αφορμή την απάντηση του ΥΕΘΑ σε γινόμενη αναφορά μας επί της αποζημίωσης της νυχτερινής απασχόλησης των στελεχών των ΕΔ και τη σχετική αντίκρουση του Αν. Υπουργού Οικονομικών, κ. Σκυλακάκη, για την αποζημίωση νυχτερινής απασχόλησης που θεσμοθετήθηκε με το ν.4472/2017 και δεν έχει γίνει τίποτε από τότε, συντάχθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση του Τομέα Άμυνας:

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΠΙΓΚ-ΠΟΓΚ ΚΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!!!

“Ένα απαράδεκτο πιγκ-πογκ παίζεται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών στην πλάτη των στελεχών των ΕΔ που μάταια περιμένουν να επιλυθεί το ζήτημα της αποζημίωσης νυχτερινής απασχόλησης που θεσμοθετήθηκε με το ν.4472/2017.

Δεν έφτανε που, σε σχετική αναφορά μας, ο ΥΕΘΑ απάντησε ότι η αρμοδιότητα για την πολιτική μισθών και αποζημιώσεων εμπίπτει αποκλειστικά στο Υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ), συμπληρώνοντας ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ) εκπόνησε σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για τον καθορισμό των ωρών νυχτερινής απασχόλησης, το οποίο διαβίβασε στο ΥΠΟΙΚ, αλλά το εν λόγω σχέδιο ΚΥΑ δεν έγινε αποδεκτό από το ΥΠΟΙΚ, έρχεται ο ίδιος ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών να αντικρούσει τα λεγόμενα του ΥΕΘΑ, λέγοντας ότι η πρωτοβουλία για την έκδοση της ανωτέρω ΚΥΑ, αναφορικά με τη χορήγηση της ως άνω ειδικής αποζημίωσης στα στελέχη των ΕΔ, ανήκει στο ΥΠΕΘΑ.

Τόση κοροϊδία!!! Τελικά, πόσο μπορούν να ανεχθούν τα στελέχη των ΕΔ αυτή την κοροϊδία;

Αυτή είναι η κυβέρνηση που αναμένει να τους επιλύσει τα προβλήματά τους, όταν τους κοροϊδεύει ασύστολα; Στην κοροϊδία παίρνουν άριστα με έπαινο, στην επίλυση όμως των προβλημάτων πλήρη αποτυχία!!!

Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα βρίσκεται δίπλα στα στελέχη των ΕΔ καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων τους.”

Για τον Τομέα Άμυνας 
Απτχος (Ι) εα Θωμάς Χατζηαθανασίου 
Γραμματέας Τομέα Άμυνας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ