Στη Σούδα το θηριώδες αμερικανικό αεροπλανοφόρο «Harry S. Truman»Το άλλο Σάββατο αναμένεται να ελλιμενιστεί και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ».
Στην Σούδα από σήμερα Σάββατο 19 Μαρτίου και για τέσσερις μέρες θα βρεθεί ξανά το θηριώδες αεροπλανοφόρο USS «Harry S. Truman» ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr το άλλο Σάββατο αναμένεται να ελλιμενιστεί και το γαλλικό αεροπλανοφόρο «Σαρλ ντε Γκωλ».

Μια μικρή πόλη το Τρούμαν έχει πλήρωμα 5.000 ατόμων, μήκος 333 μέτρων και φιλοξενεί έως και 90 μαχητικά αεροσκάφη, επισκέπτεται συχνά τα Χανιά για ανεφοδιασμό, ασκήσεις με την ελληνική πολεμική αεροπορία αλλά και έχει συσχετιστεί με την αμερικανική γεώτρηση στα νότια της Κύπρου.

Υπενθυμίζεται ότι οι 5.000 ναυτικοί του Τρούμαν είχαν κάνει πρωτοχρονιά στα Χανιά καθώς το αεροπλανοφόρο είχε δέσει στην Σούδα από 27 Δεκεμβρίου 2021 έως 3 Ιανουρίου 2022.

Το Σαρλ Ντε Γκωλ βρίσκεται στη Μεσόγειο για την αποστολή «Κλεμανσώ 22».

Όπως ανακοινώθηκε, από την 1η Φεβρουαρίου, η Γαλλία αναπτύσσει την αεροναυτική δύναμη που συγκροτεί την Task Force 473, γύρω από το αεροπλανοφόρο Σαρλ Ντε Γκωλ και τα αεροσκάφη του.

Η αεροναυτική δύναμη θα επιχειρεί έως τον Απρίλιο στη Μεσόγειο, στο πλαίσιο της αποστολής «Κλεμανσώ 22» και θα βρεθεί στην Σούδα από τις 26 έως τις 31 Μαρτίου.

Νωρίτερα, στις 24 Μαρτίου θα κάνει διέλευση από τον Πειραιά στο πλαίσιο των εορτασμών της 25ης Μαρτίου.