Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Οι νάρκες του ουκρανικού ναυτικού παρασύρονται σε Ρουμανία και Βουλγαρία



Οι παρασυρόμενες από τα θαλάσσια ρεύματα ουκρανικές νάρκες θα φτάσουν στα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας σε τέσσερις ημέρες καθώς και στη Βουλγαρία - σε δέκα ημέρες, δήλωσε ο γενικός συνταγματάρχης Μιχαήλ Μιζίντσεφ, επικεφαλής του Εθνικού Κέντρου Ελέγχου Άμυνας , σε ενημέρωση του Σαββάτου.

«Οι παρασυρόμενες νάρκες θα φτάσουν στα χωρικά ύδατα της Ρουμανίας σε τέσσερις ημέρες και στη Βουλγαρία σε δέκα ημέρες», είπε ο Μιζίντσεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, με την επιδείνωση των καιρικών συνθηκών στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, η απειλή, της μετατόπισης  των ναρκών  από τις οποίες έσπασε η αγκύρωση τους, κατά μήκος των ακτών των κρατών του Εύξεινου Πόντου,  παραμένει.

Η  ρωσική FSB είχε ανακοινώσει ότι ο ουκρανικός στρατός, μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής, εγκατέστησε περίπου 420 νάρκες ανοιχτά των λιμανιών της Οδησσού , του Οτσακόφ, του Τσερνομόρσκ και του Γιούζνι.

 Η υπηρεσία ασφαλείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παρασυρθούν οι νάρκες προς τον Βόσπορο και περαιτέρω στις θάλασσες της λεκάνης της Μεσογείου λόγω των νότιων ρευμάτων.

Το Τουρκικό Ναυτικό ζήτησε από τα πλοία να παρακολουθούν τις νάρκες που παρασύρονται μετά από αναφορά της ρωσικής FSB, ανέφερε νωρίτερα η εφημερίδα Hürriyet. 

Ria.ru