Στόλτενμπεργκ: Τα χειρότερα έρχονται για την Ουκρανία- Οι Ρώσοι ρίχνουν και βόμβες διασποράς



Πολύ δραματικούς τόνους για τις επόμενες ημέρες στην Ουκρανία χρησιμοποίησε σε δηλώσεις του από την έκτακτη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ ο ΓΓ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς προειδοποίησε ότι τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα.

Μετά την έκτακτη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών, ο Στόλτενμπεργκ απηύθυνε προειδοποίηση ότι τα χειρότερα έπονται, καθώς όπως είπε οι ρωσικές δυνάμεις αναμένεται να φέρουν βαρύτερο οπλισμό και να συνεχίσουν τις επιθέσεις τους σε όλη την Ουκρανία.

Ο Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία ως "τη χειρότερη στρατιωτική επίθεση στην Ευρώπη εδώ και δεκαετίες".

"Πόλεις υπό πολιορκία, σχολεία, νοσοκομεία και κατοικίες βομβαρδίζονται. Απερίσκεπτες ενέργειες γύρω από ένα πυρηνικό εργοστάσιο χθες το βράδυ, ενώ πολλοί άμαχοι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν. Οι επόμενες ημέρες είναι πιθανό να είναι χειρότερες, με περισσότερους θανάτους, περισσότερα βάσανα και περισσότερη καταστροφή".

Ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ δήλωσε, ότι η Ρωσία χρησιμοποιεί στην Ουκρανία βόμβες διασποράς.

"Έχουμε διαπιστώσει την χρήση βομβών διασποράς, και έχουμε δει αναφορές για την χρήση και άλλων όπλων, που παραβιάζουν το Διεθνές Δίκαιο" πρόσθεσε.

"Δεν επιδιώκουμε πόλεμο με τη Ρωσία"
Ο Στόλτενμπεργκ ξεκαθάρισε ότι το ΝΑΤΟ δεν επιδιώκει πόλεμο με τη Ρωσία. Υπενθύμισε ότι το ΝΑΤΟ είναι μια "αμυντική" συμμαχία και συμπλήρωσε: "Το βασικό μας καθήκον είναι να κρατήσουμε τα 30 έθνη μας ασφαλή".

"Δεν είμαστε μέρος αυτής της σύγκρουσης και έχουμε την ευθύνη να διασφαλίσουμε ότι δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα επεκταθεί πέρα από την Ουκρανία. Αυτό θα ήταν ακόμη πιο καταστροφικό και πιο επικίνδυνο, με ακόμη περισσότερο ανθρώπινο πόνο".