Ο Μακρόν προέτρεψε για προετοιμασία για έναν μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη«Οι δυνάμεις μας είναι ο μόνος πλήρης στρατός στην ευρωπαϊκή ήπειρο»

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν καλεί να προετοιμαστούμε για έναν μεγάλο πόλεμο στην Ευρώπη, όπως είπε στον αέρα του τηλεοπτικού καναλιού BFM.

«Οι δυνάμεις μας είναι ο μόνος πλήρης στρατός στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Πρέπει να αυξήσουμε τις επενδύσεις για να είμαστε έτοιμοι για μια πιθανή ένοπλη σύγκρουση υψηλής έντασης που θα μπορούσε να ξεκινήσει στην ήπειρό μας», είπε ο Μακρόν.

Το να καταστεί η Γαλλία μια πιο ανεξάρτητη χώρα θα είναι πρωταρχικός στόχος, τόνισε ο Μακρόν, καθώς ξεκίνησε να περιγράφει την πλατφόρμα του, υποσχόμενος ότι θα κάνει τα πάντα για να προστατεύσει τη χώρα εάν παραμείνει πρόεδρος.

«Υπήρξα αξιόπιστος», είπε ακόμα ο Εμανουέλ Μακρόν.«Η ανεργία και οι φόροι μειώθηκαν, όπως είχα υποσχεθεί, και αυτό παρά την κρίση του κορονοϊού», υπογράμμισε ο Mακρόν.

Έκανε λόγο για αύξηση των αμυντικών δαπανών, του έμψυχου δυναμικού των ενόπλων δυνάμεων και των επενδύσεων στην αμυντική τεχνολογία. Υποσχέθηκε επίσης ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής και περισσότερα και καλύτερα προϊόντα.

Ως προς την ενέργεια, ο Μακρόν ανέφερε πως «θα είμαστε η πρώτη χώρα που θα απεξαρτηθεί πλήρως από το πετρέλαιο και τον άνθρακα». Ως προς την παιδεία και τον πολιτισμό δεσμεύτηκε υπέρ του εκσυγχρονισμού της επαγγελματικής επιμόρφωσης των νέων και υπέρ της ενίσχυσης της καλλιτεχνικής παραγωγής και των ανθρώπων της. Αναφερόμενος στον κοινωνικό τομέα, ο Μακρόν υποσχέθηκε πλήρη απασχόληση αλλά και αναμόρφωση του ασφαλιστικού και συνταξιοδοτικού συστήματος. Επεσήμανε συγκεκριμένα την γενική αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης στα 65 χρόνια, αλλά και ελάχιστη σύνταξη ύψους 1.100 ευρώ.


ΠΗΓΗ