Η… Ορθόδοξη Σερβία αγοράζει από την Τουρκία! – Βούτσιτς: ”Ο Ερντογάν μου υποσχέθηκε ότι θα μας πουλήσει τα Bayraktar”!Η Σερβία επανέλαβε την πρόθεσή της να αποκτήσει τα τουρκικά Bayraktar TB2, καθώς ο πρόεδρος της το Σάββατο δεσμεύτηκε να ενισχύσει περαιτέρω την άμυνα της χώρας, εν μέσω εντάσεων στα Βαλκάνια και της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

«Θα ενισχύσουμε την αεροπορία μας. Θα αυξήσουμε επίσης τον αριθμό των μη επανδρωμένων αεροσκαφών», είπε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς στους δημοσιογράφους μετά την ολοκλήρωση των σερβικών στρατιωτικών δυνάμεων με την ονομασία «Ασπίδα πυρός 2022».

Ο Βούτσιτς είπε ότι κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους την περασμένη εβδομάδα, ζήτησε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να προμηθεύσει τη Σερβία με τα (UAV) Bayraktar TB2.

«Πριν από δύο ημέρες, σε μια συνομιλία με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ερντογάν, είπα ότι θέλουμε να αγοράσουμε τα Bayraktar TB2 από την Τουρκία και ο Ερντογάν μου υποσχέθηκε ότι μπορούμε να τα αποκτήσουμε», είπε ο πρόεδρος.