Κορωνοϊός – Μάσκα: Σε ποιους χώρους θα είναι υποχρεωτική η χρήση της



Η υποχρεωτική χρήση μάσκας αναμένεται να συνεχιστεί όλο το καλοκαίρι σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, Νοσοκομεία, Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και σχολεία.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, η επιτροπή των ειδικών επιμένει στην συνέχιση του μέτρου σε χώρους όπου συνωστίζεται πολύς κόσμος ή κυκλοφορούν άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Όσον αφορά τα σούπερ μάρκετ και τα κομμωτήρια, η σκέψη των ειδικών είναι να φορούν την μάσκα μόνο οι εργαζόμενοι, ωστόσο ειδικά για τα Σούπερ Μάρκετ, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να συνεχίσουν να την φορούν και οι πελάτες.

Σε βιομηχανίες και επιχειρήσεις όπου απασχολούνται πολλοί εργαζόμενοι με βάρδιες, φαίνεται πως υπάρχει η σκέψη να αποφασίζει ο γιατρός εργασίας για το εάν θα συνεχιστεί η χρήση μάσκας ή όχι.

Σημειώνεται πως την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, παρουσίασε το σχέδιο για χαλάρωση των μέτρων. Ειδικότερα, όπως είπε:

Από 1η Μαΐου, καταργείται η υποχρέωση επίδειξης πιστοποιητικών εμβολιασμού σε όλους τους χώρους, καθώς και τα self – test για καθηγητές και μαθητές στα σχολεία. Το μέτρο στην πράξη, όσον αφορά τις σχολικές μονάδες, θα εφαρμοστεί από τις 3 Μαΐου, με την επαναλειτουργία τους μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Από 1/5 ορίζεται ένα rapid τεστ την εβδομάδα για την πρόσβαση των ανεμβολίαστων στους χώρους εργασίας

Η υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους καταργείται από την 1η Ιουνίου.
Από την Πρωτομαγιά έως τις 31 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χωρών στο 100%.
Όπως σημείωσε, όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν 1η Σεπτεμβρίου, αναλόγως με την εικόνα της πανδημίας.