Αυτός είναι ο νέος γενικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη-Τι είπε για την Αλεξανδρούπολη ένα χρόνο πριν (Βίντεο)Οι....ρώσικες θέσεις του και οι απόψεις του

Ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Christopher Cavoli θα γίνει ο νέος γενικός διοικητής του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Εμείς στην εγχώρια επικαιρότητα ασχολούμαστε με την Αλεξανδρούπολη ως "νέα Σούδα" από πέρυσι το καλοκαίρι περίπου και πολύ περισσότερο τους τελευταίους μήνες, ωστόσο ο εν λόγω Στρατηγός έχει δώσει στίγμα ένα χρόνο πριν! 

Ο στρατηγός Christopher Cavoli είναι σήμερα Διοικητής του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ευρώπη και την Αφρική.
Ο στρατηγός του αμερικανικού στρατού Κρίστοφερ Κάβολι ορίστηκε ο νέος αρχιστράτηγος των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ανακοίνωσε την Τρίτη η υπηρεσία Τύπου της συμμαχίας. Αυτή τη θέση κατέχει ο στρατηγός της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ Todd Walters.

"Το Βορειοατλαντικό Συμβούλιο ενέκρινε την υποψηφιότητα του Στρατηγού του Στρατού των ΗΠΑ Κρίστοφερ Κάβολι για τη θέση του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Ευρώπης. Ο Στρατηγός Κάβολι είναι επί του παρόντος Διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ Ευρώπης και Αφρικής", ανέφερε το ΝΑΤΟ σε δήλωση.

Εξηγεί ότι ο Cavoli θα ξεκινήσει το διορισμό του ως διάδοχος του στρατηγού Todd Walters σε μια τελετή αλλαγής διοίκησης στο Mons το καλοκαίρι.

Ο στρατηγός Christopher G. Cavoli ανέλαβε τη διοίκηση του ενοποιημένου στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Αφρική τον Οκτώβριο του 2020.
Από τον Ιανουάριο του 2018 έως την ενοποίηση, ο στρατηγός Cavoli υπηρέτησε ως διοικητής του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη.

Ο Στρατηγός Cavoli, ο οποίος κατατάχθηκε στο Πεζικό το 1987, υπηρέτησε σε μια ευρεία ποικιλία θέσεων σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Ασία.

Έχει διοικήσει το 1ο Τάγμα του 32ου Συντάγματος Πεζικού, την 3η Ταξιαρχία Πεζικού, την 1η Τεθωρακισμένη Μεραρχία, την 7η Διοίκηση Εκπαίδευσης Στρατού και την 25η Μεραρχία Πεζικού.

Υπηρέτησε επίσης ως αναπληρωτής διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Δύσης στο Χεράτ του Αφγανιστάν και ως αναπληρωτής διοικητής επιχειρήσεων της 82ης Αερομεταφερόμενης Μεραρχίας.

Η επιτελική εμπειρία του Στρατηγού Cavoli περιλαμβάνει τη θητεία του ως Διευθυντή για τη Ρωσία στο Κοινό Επιτελείο, Αναπληρωτή Εκτελεστικό Βοηθό του Προέδρου του Κοινού Επιτελείου και Διευθυντή της Ομάδας Συντονισμού του Αρχηγού του Επιτελείου Στρατού.

Έχει διατελέσει υπότροφος στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας, στο Κέντρο Μελετών Ευρωπαϊκής Ασφάλειας George C. Marshall και στην Ομάδα Στρατηγικών Μελετών του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Ο στρατηγός Cavoli είναι αξιωματικός εξωτερικού τομέα με έμφαση στην Ευρασία και μιλάει ιταλικά, ρωσικά και γαλλικά. Κατέχει πτυχία από το Πανεπιστήμιο Princeton και το Πανεπιστήμιο Yale.

Τα βραβεία του περιλαμβάνουν το παράσημο Πεζικού Μάχης, το παράσημο Ranger Tab και τα φτερά του Master Parachutist.

Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Παρακολουθήστε (από το 13') τι είχε πει για την ανάγκη των ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν τα λιμάνια των Βαλκανίων με συγκεκριμένη αναφορά στην Αλεξανδρούπολη πριν από ένα χρόνο (!!) για να ξεγλιστρήσουν από την Συνθήκη του Μοντρέ για την Μαύρη Θάλασσα: 

Δείτε το βίντεο