Οι Ουκρανοί έπληξαν με δυτικά όπλα τις ρωσικές δυνάμεις στο Φιδονήσι και τις ανάγκασαν σε φυγήΟι Ουκρανοί έπληξαν τις ρωσικές δυνάμεις στο Φιδονήσι, χρησιμοποιώντας μεταξύ άλλων και εξοπλισμό που έφτασε στη χώρα από τη Δύση, και τις ανάγκασαν σε αποχώρηση, σύμφωνα με πηγές από τον ουκρανικό στρατό.

Όπως αναφέρει το ertnews.gr, oι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι εκτός από στρατιωτική νίκη, η εκδίωξη των ρωσικών δυνάμεων από το Φιδονήσδι, αποτελεί πολιτική και επικοινωνιακή επιτυχία για την Ουκρανία – καθώς δρα ως αντιστάθμισμα στις απώλειες εδαφών που έχουν στην περιφέρεια του Λουχάνσκ.

Παρά το γεγονός ότι επίσημα δηλώθηκε ότι τις επόμενες ημέρες οι Ουκρανοί θα επιχειρήσουν ανακατάληψη του νησιού και απόβαση δικών τους δυνάμεων, πηγές εκτιμούν ότι αυτή θα είναι κυρίως σε συμβολικό επίπεδο καθώς δεν θεωρείται ασφαλής η παραμονή στρατεύματος ή εξοπλισμού στο νησί.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η κατάσταση στο μέτωπο, κυρίως στην περιφέρεια Λουχάνσκ, είναι πολύ δύσκολη για τους Ουκρανούς καθώς οι Ρώσοι υπερτερούν κατά πολύ σε πυροβολικό.

Εφόσον η δυτική στρατιωτική βοήθεια εξακολουθήσει να καταφθάνει το επόμενο διάστημα, αυτή η διαφορά αναμένεται να ισοσταθμιστεί κάπου μέχρι τα μέσα Αυγούστου.

ΠΗΓΗ: ertnews.gr