Να ερευνηθούν οι πρόωροι θάνατοι των Στρατιωτικών



Στην Βουλή οι πρόωροι θανατοι των Στρατιωτικών μετά την επιστολή της Ενωσης Στρατιωτικών Ηπείρου

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΚΟΚΑΣ Βουλευτής Άρτας - ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

ΑΝΑΦΟΡΑ Προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Ν. Παναγιωτόπουλ

ο Θέμα: «Να ερευνηθούν οι πρόωροι θάνατοι των Στρατιωτικών».

Κύριε Υπουργέ, Σας καταθέτω την από 06-06-2022 Ανακοίνωση της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφέρειας Ηπείρου (Ε.Σ.ΠΕ.ΗΠ.), σχετικά με την πρόωρη απώλεια στρατιωτικών σε μικρή ηλικία. Παρακαλείσθε κύριε Υπουργέ να προβείτε στις απαραίτητες έρευνες για τους αιφνίδιους αυτούς θανάτους, καθώς, όπως επισημαίνεται στην ανωτέρω ανακοίνωση, τα τελευταία χρόνια έχουν αυξητικό ρυθμό, γεγονός που αποπνέει ιδιαίτερη ανησυχία στα στελέχη των Στρατιωτικών Μονάδων, και να με ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειές σας.

Ο αναφέρων Βουλευτής Χρήστος Γκόκας 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ   ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ 

 Η Ένωση Στρατιωτικών Ηπείρου  με την από  19 Δεκ 21 ανακοίνωσή μας είχαμε αναφερθεί εκτός των άλλων προβλημάτων και στην πρόωρη απώλεια συναδέλφων σε μικρή ηλικία.

             Συγκεκριμένα έχουμε  γίνει αποδέκτης του έντονου προβληματισμού που υπάρχει στο σύνολο των Στρατιωτικών , με την ξαφνική απώλεια αριθμού συναδέλφων, που ειδικά τα τελευταία χρόνια έχει αυξητικό ρυθμό στους Στρατιωτικούς και πρέπει άμεσα να διερευνηθούν τα αίτια.

               Κατόπιν των παραπάνω ζητούμε   να ερευνηθούν τα αίτια της πρόωρης  απώλειας συνάδελφων μας  και αν αυτά συσχετίζονται  με  την φύση και τις συνθήκες της εργασίας του Έλληνα Στρατιωτικού .

                                                 Για το Διοικητικό Συμβούλιο