Τουρκία: Νέες αδιανόητες προκλήσεις – Υπάρχουν νησιά που η Ελλάδα τα κατέχει παράνομα



Νέες προκλήσεις από τα ΜΜΕ στην Τουρκία που επαναφέρουν το θέμα των νησιών

Τα πάνω κάτω και στα ελληνοτουρκικά ζητήματα πάει να φέρει η Τουρκία και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επαναφέροντας στο προσκήνιο το θέμα των νησιών.

Όπως μετέδωσε χθες το Sportime, ο Ερντογάν έκανε την αρχή στην προκλητικότητα καθώς είναι έτοιμος να προχωρήσει σε μια κίνηση που θα καταστρέψει την Τουρκία και θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες από τις ΗΠΑ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αποφασίσει την προσάρτηση των Κατεχομένων από την Τουρκία στις 20 Ιουλίου.

Ο Ερντογάν προσπαθεί να παίξει ακόμη ένα επικοινωνιακό παιχνίδι προκειμένου να αντιστρέψει το εις βάρος του κλίμα και να ανεβάσει τα χαμηλά ποσοστά του καθώς  οι δημοσκοπήσεις μιλούν για συντριβή του  στις επερχόμενες εκλογές της γειτονικής χώρας.

Τουρκία: Νέες αδιανόητες προκλήσεις – Υπάρχουν νησιά που η Ελλάδα τα κατέχει παράνομα
Σε νέες αδιανόητες προκλήσεις αναφορικά με τα ελληνικά νησιά προχώρησαν τα τουρκικά ΜΜΕ που ούτε λίγο ούτε πολύ αμφισβήτησαν την κυριαρχία της χώρας μας σε αυτό.

Σε ένα κρεσέντο προπαγάνδας, τα μέσα της Τουρκίας έκαναν λόγο για παράνομη κατοχή νησιών από την πλευρά της Αθηνάς, στην οποία δεν έχουν μεταβιβαστεί ποτέ!

Όπως τόνισε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης, η πολεμική ρητορική με τα νησιά συνεχίζεται από την πλευρά των γειτόνων.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι το γεγονός πως όλη αυτή η επικοινωνιακή πολιτική έρχεται μετά από την Σύνοδο του ΝΑΤΟ και όσα άκουσε σε αυτήν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί αποκλιμάκωσης της έντασης στο Αιγαίο.

Μάλιστα μιλούν για επεκτατική πολιτική της Ελλάδας κάτω από την μύτη της Τουρκίας με την παρουσία στρατού σε όλα σχεδόν τα νησιά, κάτι που φαίνεται πως δεν αρέσει στους Τούρκους.

Ακόμη, Τούρκοι αναλυτές προσθέτουν πως στο Αιγαίο υπάρχουν νησιά και νησίδες τα οποία δεν δόθηκαν ποτέ επίσημα στην Ελλάδα με κάποια από τις Συνθήκες που έχουν υπογραφεί αλλά η χώρα μας τα κατέλαβε με παράνομο τρόπο!