Πρέσβης ΗΠΑ Τζ. Τσούνης: «Τα F-35 θα αποτελέσουν σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα για τους Τούρκους»Οι κοινές αξίες, η πίστη στη Δημοκρατία, στο απαραβίαστο των συνόρων και σε σχέσεις που βασίζονται στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου έχουν φέρει πολύ κοντά τις ΗΠΑ και την Ελλάδα, υποστήριξε ο Αμερικανός πρέσβης, σε δηλώσεις που έκανε αποκλειστικά στον ΑΝΤ1.
 
«Οι ΗΠΑ έχουν έναν πολύ αξιόπιστο σύμμαχο στην Ελλάδα.

»Ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης στην ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση του Κογκρέσου είπε ότι η Ελλάδα και οι ΗΠΑ είναι πάντα στην σωστή πλευρά της Ιστορίας. Και έχει δίκιο.

»Δρούμε με έναν πολύ ηθικό τρόπο όπου λύνουμε προβλήματα μαζί κι όπου οι ΗΠΑ αναζητούν συμμάχους για να αντιμετωπίσουν κάποιες προκλήσεις σε αυτή την περιοχή προσβλέπουν στην Ελλάδα, διότι είναι πολύ αξιόπιστη.

»Ένας πραγματικός πυλώνας σταθερότητας.

»Δεν ξέρω αν μπορείς να κάνεις κάτι καλύτερο από το να έχεις μια πολύ οικεία πολύ εποικοδομητική συνάντηση στο Οβάλ Γραφείο με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ», τόνισε ο κ. Τσούνης.

Ο Τζορτζ Τσούνης υπογράμμισε τις επενδύσεις που γίνονται από αμερικανικούς «κολοσσούς» ολοένα και περισσότερο στην Ελλάδα, οι οποίες κατά την άποψή του, αποτελούν τη βάση για περαιτέρω ανάπτυξη της οικονομικής συνεργασίας, ειδικά στον χώρο της ενέργειας.

Η αμυντική συνεργασία ενισχύεται και τα F-35 θα αποτελέσουν σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα, επεσήμανε, ενώ για το καλοκαίρι προέβλεψε «ήρεμα νερά».